Musorujsag
Élő Eredmények

Debrecenbe megy a Fradi

mti
A listavezető Videoton legyőzése után újabb rangadó vár a címvédő Debrecenre az NB I-ben: Kondás Elemér együttese az előző szezonban bronzérmes Ferencvárost látja vendégül a Nagyerdei Stadionban.

A közelmúltban a zöld-fehérek csak egyszer, tavaly májusban hozták el a három pontot Debrecenből, amivel egy 12 éven át tartó nyeretlenségi sorozatot szakítottak meg. A két együttesnek ez lesz a 80. összecsapása az élvonalban, a mérleg 25 Debrecen-győzelem, 18 döntetlen és 36 Ferencváros-siker, a gólkülönbség 124-90 a fővárosiak javára. A magyarországi szurkolói csoportok bojkottot hirdettek ugyan erre a fordulóra – és demonstrációt szerveznek vasárnap a Parlament elé, ezzel tiltakozva a „szurkolóellenes intézkedések ellen” -, de a DVSC még szerda délelőtt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy – a 3000 bérletes mellé – már 2000 jegy elkelt az összecsapásra, folyamatosan fogynak a belépők, így a csapatoknak nem kell üres lelátóktól tartaniuk.

A forduló nyitómérkőzését Újpesten rendezik, ahol a négy forduló óta veretlen lila-fehérek az újonc Nyíregyházát fogadják. A vendégek kispadján ezen az összecsapáson debütál majd Mátyus János, aki a hétfőn távozott Csábi Józsefet váltotta az együttes élén.

Visszatér az NB I-be Szentes Lázár, a Debrecen, az Újpest és a Diósgyőr korábbi vezetőedzője: a tréner kedden állapodott meg a Szombathelyi Haladással, ahol Artner Tamást követi a vezetőedzői poszton. A listavezető Videoton – amely a Debrecentől elszenvedett múlt heti vereséggel hibátlan mérlegét is elvesztette – a kiválóan rajtoló, ám az elmúlt fordulókban kissé megtorpanó Paks otthonában esélyesként lép pályára. A fehérváriak első számú üldözőjére, az MTK-ra a legutóbbi négy bajnokiján győztes Puskás Akadémia vár.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
péntek:
Újpest FC-Nyíregyháza Spartacus 19.00, v.: Erdős

szombat:
Puskás Akadémia-MTK Budapest 14.00, v.: Pintér
Kecskeméti TE-Budapest Honvéd 16.00, v.: Farkas Á.
PMFC-Matias – Lombard Pápa Termál FC 18.00, v.: Iványi
Diósgyőri VTK-Dunaújváros 18.00, v.: Andó-Szabó
MVM Paks-Videoton FC 20.00, v.: Kassai

vasárnap:
DVSC-TEVA – Ferencváros 16.30, v.: Szabó Zs.
Szombathelyi Haladás-Győri ETO FC 18.30, v.: Vad II

További tartalmak