Musorujsag
Élő Eredmények

Ecclestone a Forma-1-ben tartaná a Caterhamet

Caterham, BBC
A Forma-1 Menedzsment (FOM) első embere, Bernie Ecclestone igyekszik megoldást keresni a Caterham körül kialakult vitás kérdések rendezésére.
Marcus Ericsson - Fotó: xpbimages.com Marcus Ericsson – Fotó: xpbimages.com

A brit-maláj kiscsapat részvétele a jövő hétvégi Amerikai Nagydíjon erősen kétségessé vált, miután a Caterham Sports Ltd. elleni csődeljárást vezető cég lefoglalta az autókat és egyéb alkatrészeket, a gyár pedig a hírek szerint csütörtökön zárva maradt. Bár Bernie Ecclestone korábban úgy nyilatkozott, jobb lenne, ha a Caterham eltűnne a Forma-1-ből, és nem érdekli őt a csapat további sorsa, ma egészen más álláspontra helyezkedett.

„Megpróbálunk segíteni, ahogy csak tudunk. Ezt bárkinek megtennénk, aki hasonló nehézségekkel küzd” – mondta Ecclestone aBBC Sportnak. „Csak azt tudom, amit már elmondtam, de nem biztos, hogy ez így igaz. A helyzet kicsit komplikált, így nem mondhatok semmit a valódi részletek ismeretének hiányában” – tette hozzá.

Annyi bizonyos, hogy a brit üzletember mind az új tulajt, mind az alapító Tony Fernandest felkereste a vitás ügy kapcsán. A két fél közötti ellentét akkor csúcsosodott ki, amikor az új tulajdonosok kiadtak egy közleményt a Caterham Sports Ltd. ellen folyó csődeljárás kapcsán; ezt a céget továbbra is Fernandes birtokolja. A jelenlegi tulajdonosok szerint a Caterham Sports Ltd. nem része az ő vállalkozásuknak, de úgy gondolják, a Forma-1-es autókat át kellene engedniük nekik, hiszen ők képesek lennének felkészíteni azokat a szezon hátralévő három versenyére.

Úgy tűnik, Ecclestone elégedett a jelenlegi vezetői körrel, hiszen az általuk kinevezett tanácsadót, Colin Kollest dicsérő szavakkal illette: „Azt mondanám, Colin egy igazán hozzáértő fickó. Bekerült oda [a Caterhamhez], és rengeteg dolgot tisztázott. Sikerült megállítania a pénzpazarlást, és folyamatosan a Forma-1-ben próbálja tartani a csapatot” – magyarázza a milliárdos, aki több alkalommal is elmondta már, támogatja a háromautós F1 ötletletét, most viszont úgy nyikatkozott, ennek ellenére szeretné, ha a legkisebb gárdák is a mezőnyben maradnának. „Nem szeretném elveszíteni egyik csapatot sem” – jelentette ki.

Ezen törekvését nehezítheti, hogy a Caterhamnek a tulajdonosváltási mizérián túl egy munkaügyi bírósági eljárással is szembe kell néznie, melyet 28 volt alkalmazottja indított ellene, jogellenes elbocsátás vádjával.

További tartalmak