Musorujsag
Élő Eredmények

Grosjean jövője: Hamarosan bejelentést tesz a Lotus

Formula1.com
A Lotus-istálló megerősítette, már nagyon közel kerültek ahhoz, hogy meghosszabbítsák idény végén lejáró szerződésüket Romain Grosjeannal.
Romain Grosjean (Fotó: Copyright: Price / XPB Images) Romain Grosjean (Fotó: Copyright: Price / XPB Images)

A francia versenyzőnek a mostani a harmadik szezonja a Lotus színeiben – s egyben a leggyengébb is eddig. A gyenge és megbízhatatlan Renault-motornak, valamint a félresikerült aszimmetrikus orrkúppal felszerelt idei autónak köszönhetően Romain Grosjean szezonja meglehetősen frusztrálóan alakult: eddig csupán két alkalommal jött össze neki a pontszerzés.

Noha korábban elárulta, más csapatoknál is körülnéz, 2015-ös kilátásait javítja a tény, hogy a Lotus nemrégiben megállapodott a Mercedesszel, hogy a következő esztendőtől a németek látják el őket erőforrásokkal. Federico Gastaldi, az enstone-iak csapatfőnöke most előrevetítette, minden valószínűség szerint hamarosan meghosszabbítják szerződésüket Grosjeannal. „Romain van a pole pozícióban a 2015-ös ülésért, és őszintén szólva már csak pár részletet kell tisztáznunk a megállapodás véglegesítéséhez. Nagyon rövid időn belül számíthatunk a bejelentésre” – idézte a Forma–1 hivatalos honlapja a szakembert.

Majd amikor a bejelentés időzítéséről kérdezték, viccelődve hozzátette: „Talán jó mulatságnak tartjuk, hogy hagyjuk spekulálni a médiát. Nagyon közel vagyunk már ahhoz, hogy bejelentsünk valamit, de nincs kényszer rajtunk, hogy mikor szólaljunk meg.”

Ami csapata jövőjét illeti, Gastaldi reméli, hogy a konstruktőrök versenyében a legjobb öt közül 2009 óta először kiszoruló alakulat jövőre újra feljebb kapaszkodik – köszönhetően a mezőny legjobbjának tartott Mercedes-erőforrásnak. „Ez a tervünk! Egy ideje már terveztük, hogy Mercedes-motorra váltunk, a színfalak mögött körvonalazódott, hogy ideje új irányba fordulnunk, és nagyon örülök, hogy ezt végül nyilvánosan is bejelenthettük. A Mercedes AMG erőforrásai lenyűgözőek, és hiszem, hogy kulcsfontosságú szerepük lesz a jövőbeni sikereinkben.”

„Idén nyilvánvalóvá vált, hogy övék a legversenyképesebb csomag az erőforrás terén. Ha kombináljuk az ő erejüket a miénkkel, 2015-ben egy erős E23-as hibridcsomagot hozhatunk létre. És ez a partneri kapcsolat a Lotus hosszabb távú jövőjét is meghatározza” – zárta gondolatát Gastaldi.

További tartalmak