Musorujsag
Élő Eredmények

Legyőzte a Videoton a Paksot a rangadón

MTI
A listavezető Videoton hazai környezetben 2-0-ra nyert a Paks ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján.

A listavezető Videoton hazai környezetben 2-0-ra nyert a Paks ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának szombati játéknapján.
OTP Bank Liga, 12. forduló:
Videoton FC – MVM-Paks 2-0 (0-0)

Székesfehérvár, 1883 néző, v.: Kassai
gólszerzők: Oliveira (57.), Nikolics (93.)
sárga lap: Vinícius (72.), Szolnoki (88.), illetve Kovács G. (9.), Kulcsár D. (78.)

Videoton:
Calatayud – Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Stopira – Sándor Gy., Simon Á. – Álvarez, Kovács I. (Nikolics 73.), Oliveira (Heffler T. 79.) – Kleinheisler (Trebotic 66.)

Paks:
Molnár P. – Fiola, Gévay, Kovács G., Báló (Vági A. 83.) – Tamási, Bertus – Hahn, Bartha (Kulcsár D. 73.), Haraszti – Simon A. (Nagy T. 73.)

A mérkőzés elején rögtön magához ragadta a kezdeményezést a Videoton, a Paks leginkább masszív védekezésében bízott. Az alacsony színvonalú első félidőben kevésszer forogtak veszélyben a kapuk, a legközelebb a gólhoz a hazaiak játékosa, Kovács István állt, de lövését Molnár Péter bravúrral védte.
A második játékrészben tovább rohamozott a fehérvári csapat és Oliveira révén sikerült is megszereznie a vezetést. A vendégek a gól hatására feladták addigi stratégiájukat, többet birtokolták a labdát, de igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani a hazai kapu előtt. A slusszpoén a mérkőzés utolsó pillanatában a góllövőlistát vezető Nikolics Nemanjáé volt: a paksi szöglethez előremerészkedő Molnár Péter által üresen hagyott kapuba lőtt mintegy negyven méterről.
A Videoton megérdemelten győzött és továbbra is vezeti a tabellát.

További tartalmak