Musorujsag
Élő Eredmények

Mégsem lesz olyan gyenge a 2015-ös Ferrari?

Omnicorse
A korábbi híradásokkal ellentétben korántsem kell pánikba esniük a Ferrari rajongóinak: az Omnicorse szerint a csapat nem áll olyan rosszul a 2015-ös autó fejlesztésével, mint azt egyes források állítják.
Ferrari (Fotó: Moy / XPB Images) Ferrari (Fotó: Moy / XPB Images)

Hétfőn látogatást tett a Ferrari maranellói gyárában a márka új elnöke, Sergio Marchionne. Az Omnicorse híradása szerint a Fiat ügyvezető igazgatója délelőtt a csapatfőnök Marco Mattiaccival egyeztetett, majd az F1-es istálló mérnökeivel is beszélgetett a 2015-ös előkészületekről.

Korábban az Autosprint című lap arról számolt be, hogy a Ferrari 666-os kódnéven futó jövő évi autó fejlesztésével nem állnak túl jól az olaszok, mivel az első 60%-os modell szélcsatornai tesztje egyelőre rosszabb adatokat produkált, mint az idei F14T. Az Omnicorse most viszont azt írja, ezen hírek miatt fölösleges aggódni, az olasz mérnökök ugyanis az elmúlt időszakban jelentős, hárompontos javulást értek el az aerodinamika téren.

A 2015-ös versenygép az első olyan Ferrari lesz, melyet már teljes egészében James Allison felügyelete mellett készítenek – a technikai igazgatót pedig generációja egyik legkiválóbb aerodinamikusának tartják. Az Omnicorse ugyanakkor figyelmeztet, senki se várjon világverő autót a Scuderiától a jövő szezonban: a csapat fő célja 2015-ben az idei hiányosságok kijavítása lesz, az építkezés pedig hosszabb időt vesz majd igénybe. A Mercedes utolérése pedig elsősorban amúgy is az erőforrás fejlesztésének függvénye, mely vélhetően nehezebb feladatot jelent majd Maranello számára.

További tartalmak