Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas úgy érzi, a Williams 2015-ben még erősebb lehet

Crash.net
A Williams finn pilótája, Valtteri Bottas magabiztos csapata teljesítményét illetően, és hiszi, hogy a következő szezonban még erősebben térhet vissza.

Motor Racing - Formula One World Championship - United States Grand Prix - Preparation Day - Austin, USABottas a tavalyi szezonban csak Austinban tudott pontot szerezni, 12 hónappal ezelőtt tehát nem lehetett maximálisan elégedett csapata teljesítményével. Idén 16 futam alatt csupán kétszer maradt le a pontszerzésről, szezonja tehát teljesen más képet mutat, köszönhetően többek között a Williams Mercedes-motoros versenygépnek. Az összetett pontverseny negyedik helyén álló finn pilóta úgy érzi, a fejlődésnek még koránt sincs vége.

„Nagyon jó emlékek kötnek ehhez a csapathoz” – idézi Bottast a crash.net„Az elmúlt egy évben remek munkát végeztünk, lépésről lépésre fejlődtünk, és ma már igazán jó helyzetben vagyunk. Azonban meg vagyok győződve róla, hogy további előrelépésekre is képesek vagyunk. A célunk, hogy jövőre még jobbak legyünk, és egészen biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni is fog.”

A hétvégi Amerikai Nagydíjjal kapcsolatban elmondta, valószínűtlen, hogy a Williams képes lesz olyan hatékonyan felvenni a harcot a Mercedes ellen, mint tették azt Szocsiban, de a Red Bullt és a Ferrarit verhetőnek tartja. „Úgy vélem, erősek lehetünk Austinban. Talán kicsit nehéz lesz olyan közel maradni a Mercedeshez, mint Oroszországban, de ez még mindig jó helyzet. Viszont minden bizonnyal kemény csatát fogunk vívni a Red Bullal és a Ferrarival” – fejtette ki Bottas.

További tartalmak