Musorujsag
Élő Eredmények

Lehetnek északír szurkolók Bukarestben

MTI
Sajtóértesülés szerint biztosan lesznek északír szurkolók Bukarestben november 14-én a románok elleni labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn.

Mint ahogyan a Belfast Telegraph című napilap honlapja beszámol, egyelőre nem tudják pontosan, hogy a románok milyen büntetést kaptak a magyarok elleni botrányos Eb-selejtező miatt, abban azonban biztosak – az Európai Labdarúgó Szövetségre (UEFA) hivatkozva -, hogy 800 vendégdrukker ott lehet a bukaresti Nemzeti Stadionban.

A fegyelmi bizottság eredetileg múlt csütörtökre tűzte ki a tárgyalás időpontját, döntését pedig azt követően hozta volna nyilvánosságra.

Az UEFA honlapja szerint az 1-1-es döntetlennel zárult összecsapással kapcsolatban a románokat nézőtéri rendbontás, tűzijáték és petárda használata, illetve dobálása, valamint lézerfény használata miatt vonhatják felelősségre, és a testület a játékosok helytelen viselkedésével is foglalkozik, mivel öt sárga lapot gyűjtöttek be.

A magyar felet a vendégdrukkerek nézőtéri rendbontása, tűzijátékozás és a magyar futballisták túl sok – hét – sárga lapja mellett a szurkolók rasszista megnyilvánulásaiért büntethetik.

 

További tartalmak