Musorujsag
Élő Eredmények

Nehéz mérkőzés vár a Győrre és Dujshebaev csapatára

MTI
Fontos vasárnapi mérkőzés előtt áll a női kézilabda Bajnokok Ligájában a címvédő Győri Audi ETO KC, valamint az Európa-bajnoki selejtezőben érdekelt férfi válogatott.

A győriek a dán Viborg otthonában lépnek pályára, immár az anyai örömök elé néző Görbicz Anita nélkül. A világklasszis irányító ebben a szezonban már nem szerepel, így nemcsak a BL-menetelést, hanem a decemberi, horvátokkal közös Eb-t is kihagyja.

Győr, 2014. október 19. A győri Heidi Löke (j) és a horvát Marija Milic a női kézilabda Bajnokok Ligája C csoportjának 1. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC – Lokomotiva Zagreb találkozón Győrben 2014. október 19-én. MTI Fotó: Kovács Anikó

Eddig a Viborg és a Győr is százszázalékos, és az új lebonyolítási rendszer szerint magukkal viszik a 12-es középdöntőbe az egymás elleni eredményeket.

A férfiválogatott szerdán Miskolcon kínkeserves, egygólos győzelmet aratott a portugálok ellen. Az új szövetségi kapitány, Talant Dujshebaev alakulata vasárnap Kijevben a komoly játékerőt képviselő ukránok ellen lép pályára, és változatlanul nem számíthat három alapemberére, a sérült Nagy Lászlóra, Lékai Mátéra és Harsányi Gergelyre. Abban viszont reménykedhet, hogy jobban fekszik majd neki az ukránok játékstílusa, mint a rohanós portugáloké.

Az ukránoknak ez lesz az első meccsük a selejtezőben, mert az oroszok elleni találkozójukat – a két ország között fennálló politikai viszály miatt – áprilisra halasztották.

A csoportokból az első két helyezett vehet részt a 2016-os lengyelországi Eb-n, ahol ott lehet még a hét selejtezőcsoport legjobb harmadikja is. A magyaroknak csak akkor marad esélyük kijutni a 2016-os riói olimpiára, ha sikeresen veszik az Eb-kvalifikációt.

Mind a Győr, mind a férfiválogatott összecsapása vasárnap 17 órakor kezdődik.

További tartalmak