Musorujsag
Élő Eredmények

Räikkönent nem lehetett csőbe húzni

Motorsport-Total
A Sebastian Vettel érkezéséről szóló spekulációkba nem megy bele Kimi Räikkönen, azt viszont elárulta, mit sem változtatna számára, ha jövőre már a négyszeres bajnok ülne a garázs túloldalán.
Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen (Fotó: Batchelor / XPB Images) Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Sebastian Vettel továbbra is arra vár, hogy a Ferrari és Fernando Alonso megállapodjon arról, milyen formában bontják fel 2016 végéig szóló szerződésüket. A német versenyzőt természetesen Austinban is próbálták rávenni, árulja el, hol folytatja pályafutását 2015-ben, ám a kérdéseket rendre hárította, mondván: még nem árulhat el semmit, s nem rajta múlik, mikor lesz bejelentés.

A német érkezéséről a leendő csapattárs Kimi Räikkönent is kérdezték, akit viszont szintén nem lehetett csőbe húzni. „Ezek még csak spekulációk, és meg kell még várnunk, mi történik. Nem szeretnék ebben részt venni, illetve nem akarom, hogy belerángassanak ebbe, mert ez nem az én feladatom” – idézte a Motorsport-Total a finnt.

2007 bajnoka annyit ugyanakkor elárult, nem jelentene nagy különbséget számára a változás – annak ellenére sem, hogy ő és Vettel már sokszor hangoztatták, mennyire jól kijönnek egymással a pályán kívül. „Amúgy is mindvégig egymás ellen versenyzünk, tehát ez nem jelent különbséget. Mindenkit le akarsz győzni, és meg akarod nyerni a futamot. Itt mindenki le akar győzni mindenkit, szóval nem változna semmi. Persze jól ismerem őt mint versenyzőt, és a Forma–1-en kívül is kapcsolatban állok vele” – fogalmazott Räikkönen.

 

További tartalmak