Musorujsag
Élő Eredmények

Massa a Mercedesek közelében – de nem elégszik meg ennyivel

Boxutca
A harmadik rajtkockát szerezte meg Felipe Massa hazai közönsége előtt a Brazil Nagydíjon. A Williams versenyzőjét csak a két Mercedes utasította maga mögé.
Felipe Massa ( Fotó:  Moy / XPB Images) Felipe Massa ( Fotó: Moy / XPB Images)

Felipe Massa korábban már három alkalommal indulhatott Interlagosban a pole pozícióból (2006-2008), ám a Mercedes fölényét ismerve mai teljesítménye felért egy edzéselsőséggel. Ennek megfelelően is ünnepelte őt a lelkes hazai közönség. A brazil egész hétvégén remek formát mutatott, a Q3-ban elsőre 0,1 belülre került a Mercedesekhez – végül 0,2-del maradt el a győztes Nico Rosbergtől, mivel nem tudott már javítani második körében.

Ez utóbbi miatt kicsit csalódott is volt. „Rendkívül megindító, hogy a hazai pályámon itt lehetek az első három helyezett között, és hogy versenyképes autóm van. De nem hoztam még ki mindent az autóból. Az utolsó körömön nem volt a csúcson az autóm, nem tudtam teljesen feltekerni és forgalomba is kerültem. Úgyhogy az utolsó pillanatban mentem ki, túl sok autóval találkoztam. Nem tudtam már javítani sajnos az időmön, pedig mindenki más egy picit tudott javítani a második körében. Lehet, hogy nem sikerült volna annyit javítanom, mint nekik, de az is lehet, hogy közelebb lehettem volna hozzájuk. Szoros volt a csapattársak között, és közel voltam a Mercedeshez, ahogy Valtteri is. Örülök neki, nagyon elégedett vagyok. Remélem, hogy ez még csak a kezdet, holnap még ennél is jobb lehet, és jó eredményt érhetünk el” – fogalmazott Massa, aki pénteken éppen arról beszélt, egy hazai közönség előtt megszerzett dobogó egy álom megvalósulása lenne számára.

Massa egyébként a legutóbbi négy versenyen harmadszor került a második sorba, Németország óta viszont először a harmadik rajtkockába.

További tartalmak