Musorujsag
Élő Eredmények

Ecclestone szerint a Forma-1-nek nincs szüksége a fiatalokra

Autosport
A királykategóriának nincs szüksége a fiatalabb generációra és a közösségi médiára – jelentette ki a Forma-1 Menedzsment (FOM) elnöke, Bernie Ecclestone. A brit üzletember szerint nem a tizenévesek számítanak a Forma-1-ben hirdető cégek célközönségének.
Bernie Ecclestone (Fotó: Gibson / XPB Images) Bernie Ecclestone (Fotó: Gibson / XPB Images)

Miután néhány országban csökkent a Forma-1 nézettsége, a csapatok valamint a sport vezetői több alkalommal is tárgyalóasztalhoz ültek és megvitatták a kategória népszerűsítésének lehetőségeit. A többség szerint a nézettség csökkenése összefüggésben áll a fogyasztók igényeinek változásával, napjainkban ugyanis egyre többen használják a közösségi médiát és a különböző sportközvetítéseket is inkább az interneten követik figyelemmel.  Az F1 ilyen tekintetben alaposan le van maradva néhány vetélytársától, a FOM vezetője azonban továbbra sem szeretne nyitni a közösségi média felé.

„Nem érdekel a tweetelés, és a Facebook sem izgat, ez az egész nonszensz!” – idézi az Autosport a 84 éves üzletember szavait. „Megpróbáltam kiismerni ezeket, de túlságosan régimódi vagyok, egészen egyszerűen nem láttam ezekben semmi értékeset. Nem tudom, hogy ez az úgynevezett fiatal generáció mit akar; mi ez az egész?” – folytatja, majd egyértelművé teszi, a sportnak nincs szüksége sem a fiatalokra sem a közösségi médiára: „Ha van egy márka, ami több százmillió embert el akar érni, akkor azt könnyen meg tudom oldani, hiszen ott van a televízió!”

„Most azt mondják, hogy meg kell találnom a csatornát, melyen keresztül a 15 évesekhez is eljuttathatom a Forma-1-et; mert valaki meg szeretne ismertetni velük egy új márkát? Ez az egész hidegen fogja hagyni őket! A fiatal srácok látják a Rolex-brandet, de ezt követően elmennek a boltba, hogy megvegyék az órát? Ezt nem engedhetik meg maguknak! És ott van egy másik támogató, az UBS; a gyerekek nem foglalkoznak a bankokkal, egészen egyszerűen nincs annyi pénzük, hogy abból adni tudjanak ezeknek az átkozott bankoknak” – folytatja.

„Én így gondolom, és nem is tudom, az emberek mit akarnak ezzel az úgynevezett fiatal generációval. Mit akarnak csinálni velük? El akarnak nekik adni valamit? A legtöbb ilyen korú gyereknek nincs elég pénze! Inkább foglalkozom azzal a 70 éves fickóval, akinek rengeteg pénze van. Összefoglalva: semmi értelme sincs annak, hogy megcélozzuk ezeket a gyerekeket, hiszen semmit sem fognak megvásárolni. Abban az esetben pedig, ha a marketingesek ezt a közönséget szeretnék meghódítani, akkor menjenek és hirdessenek a Disney-vel” – zárta gondolatait Ecclestone.

További tartalmak