Musorujsag
Élő Eredmények

Történelmi szerződést kapott az MLB legjobb dobója

mti
Összegét tekintve történelmi szerződést kötött az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) legjobb ütőjátékosával, Giancarlo Stantonnal a Miami Marlins.

A 25 éves sztár 13 évre 325 millió dollárt (80 milliárd forint) kap, és a megállapodás értelmében csak beleegyezésével cserélhető el. A játékos naponta közel 68 500 dollárt (16,8 millió forint) keres majd – ennél nagyobb átlagú szerződést már írtak alá, ugyanakkor összegét tekintve rekordnak számít a sport világában. Stanton 2010 óta játszik az MLB-ben, kétszer szerepelhetett All Star-mérkőzésen, idén a támadójátékosokra vonatkozó mutatókban a legjobb volt, számos díjat besöpört.

A legnagyobb összegű szerződések listájának első tizenegy helyén baseball-játékosok állnak. Stanton mögött a második Miguel Cabrera, aki a Detroit Tigersszel márciusban kötött 292 millió dolláros, 10 éves megállapodást. Harmadik Alex Rodriguez (New York Yankees) 275 millióval.

A 12. az ökölvívó Floyd Mayweather, ő tavaly két évre állapodott meg egy televíziós társasággal 180 millió dollárért. Az autósportban Kimi Räikkönen szerződése a legnagyobb összegű: a finn pilóta a Ferrarival 2007-ben 153 millió dollárról állapodott meg. Labdarúgásban Gareth Bale viszi a pálmát, a walesi játékos tavaly 146,28 millió dollárért írt alá a Real Madridhoz hat idényre. Ez az összesített lista 28. helyére elegendő.

A legjobb kosárlabdás kontraktus Kobe Bryanté, a Los Angeles Lakers sztárja 2004-ben 136,4 milliós, hétéves megállapodást kötött. Amerikaifutballban Calvin Johnson nyolc szezonra 132 millió dollárt kap a Detroit Lionstől. Profi jégkorongban az orosz Alekszandr Ovecskin 124 millió dollárja összesítésben csak az 51. legnagyobb összegű szerződés.

További tartalmak