Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Pérez marad a Force Indiánál

Force India
Az Abu-dzabi Nagydíj helyszínén hivatalossá vált, hogy a Force India meghosszabbítja Sergio Pérez szerződését, aki tehát 2015-ben is az indiai alakulatot fogja erősíteni. Az már korábban biztossá vált, hogy a csapattárs, Nico Hülkenberg is megtarthatja pozícióját.
Sergio Perez ( Fotó:  Ehrhardt / XPB Images) Sergio Perez ( Fotó: Ehrhardt / XPB Images)

A mexikói pilóta idén csatlakozott a csapathoz, miután a McLaren-Mercedes egy szezon után menesztette és helyét Kevin Magnussennek adta. Új csapatával hamar összeszokott, az évad harmadik viadalán pedig megszerezte az indiaiak második dobogós helyezését (az első Giancarlo Fisichella nevéhez fűződik). Az, hogy a csapat meghosszabbította szerződését, talán senkit sem lepett meg, hiszen Vijay Mallya több alkalommal is utalt arra, hogy a Force India változatlan pilótapárossal vág neki a 2015-ös évadnak. Ez Abu-Dzabiban hivatalossá is vált.

„Boldog vagyok, hogy Sergio a folytatásban is velünk maradhat” – idézi Mallya szavait a csapat közleménye. „Ő egy igazi versenyző! Idén remek munkát végzett, a sebessége és a versenytempója az egész csapatot meggyőzte. Úgy gondoljuk, fényes jövő vár rá a Forma-1-ben, csapatunk pedig mindent meg fog tenni azért, hogy a folytatásban is a lehető legjobb eszközöket biztosítsa számára és megteremtse a lehető legjobb körülményeket munkavégzéséhez. Várom, hogy a jövőben is szép sikereket érjünk el, és várom első hazai versenyét, a 2015-ös Mexikói Nagydíjat is!” – tette hozzá.

„Jó, hogy végre bejelenthettem a terveim!” – vette át a szót Pérez, aki a közlemény szövege szerint többéves szerződést írt alá csapatával. „Amikor megérkeztem a Force Indiához, egyből észrevettem, hogy a csapatnál rendkívül elszánt emberek dolgoznak, akik különösen éhesek a sikerre; büszke vagyok arra, hogy része lehetek ennek az istállónak. Otthon érzem magam, és már néhány különleges eredményt el tudtunk érni. Szeretném megszilárdítani a helyem, és a folytonosságot is fontosnak tartom. Idén versenyképes autót kaptam, és a jövőben is szép eredményeink lehetnek!”

További tartalmak