Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel Ferrari-tesztje: A Red Bull előbb igent, aztán nemet mondott rá

Autosport, Auto Motor und Sport
Sebastian Vettel elárulta, a Red Bull eredetileg engedélyezte neki, hogy a jövő heti abu-dzabi teszten vezesse a Ferrarit, ám végül meggondolták magukat.
Sebastian Vettel ( Fotó: Batchelor / XPB Images) Sebastian Vettel ( Fotó: Batchelor / XPB Images)

Az olasz csapat csütörtökön jelentette be, hogy Sebastian Vettel lesz Kimi Räikkönen csapattársa 2015-ben, ám a német első valódi ferraris tesztjére vélhetően egészen a következő tesztidényig várni kell. A Red Bull korábban elmondta, Vettel december 5-étől válik szabad emberré, így miután a 2014-es év utolsó kétnapos tesztjét jövő kedden és szerdán rendezik, ezen a négyszeres bajnok a Red Bull-lal már nem, a Ferrarival még nem vehet részt.

A mai időmérő edzés után Vettel elárulta, jelenlegi csapata akadályozta meg a korai bemutatkozást, pedig eleinte hajlottak annak engedélyezésére. „Igen. Kár érte, különösen úgy, hogy eredetileg megengedték, de aztán mégsem. Nem tudom, miért történt így. Hirtelen minden megváltozott, legalábbis amennyire tudom, de nem ismerem az okokat. Talán a technikai emberek kicsit pánikoltak, hogy magammal viszek bizonyos titkokat. Viszont ha erre képes vagyok, képes leszek januárban is” – nyilatkozta az Autosportnak Vettel.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója az Auto Motor und Sportnak megindokolta megváltoztatott döntésüket. „Nem engedhetünk ilyen előnyt a közvetlen riválisunknak. Ha Sebastian egy-két nappal az utolsó verseny után már egy Ferrariban ül, közvetlen összehasonlítási alapja lenne. A fenék-faktor ilyenkor még friss. Ha februárban ül a Ferrariba, kevesebb információt tud majd átadni” – utalt Marko arra a tényre, hogy a jövő heti tesztre ugyanúgy Abu-Dzabiban kerül sor, mint a hétvégi szezonzáróra.

További tartalmak