Musorujsag
Élő Eredmények

Rosberg: Lewis megérdemelte, kicsivel jobb volt nálam idén!

Sky Sports
Nico Rosberg csalódottan vette tudomásul, hogy esélye sem nyílt a bajnoki cím megszerzésére az abu-dzabi versenyen, ugyanakkor elismerte, hogy Lewis Hamilton idén jobb volt nála.
Nico Rosberg (Fotó: Batchelor / XPB Images) Nico Rosberg (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Nem pont erre gondolt Nico Rosberg, amikor egész hétvégén azt hangoztatta, a versenyen bármi megtörténhet. A német versenyző hiába szerezte meg a pole pozíciót Abu-Dzabiban, már a rajtnál beragadt, így bajnoki riválisa, Lewis Hamilton azonnal átvette tőle a vezetést. Aztán hiába reménykedett a felzárkózásban, a futam közepén jelezte csapatának, fogy a motorereje. Az ERS meghibásodása miatt hamar elszálltak esélyei: ellenfelei sorra előzték, miközben autója hol kihagyott, hogy életre kelt.

Rosberg végül csak a 14. helyen ért célba – azon a versenyen, amit mindenképp meg kellett volna nyernie. „Nagyon csalódott vagyok. Megvolt az esélyem ma, de bizonyos okok miatt nem jött össze” – nyilatkozta a bajnoki második helyezett a Sky Sportsnak. „De végső soron a versenyem nem is számított, hiszen Lewis így is könnyedén megnyerte a futamot, tehát nem a mai problémáimon múlt. Megérdemelte ma a győzelmet, és megérdemelte a világbajnoki címet is, hiszen idén egyszerűen kicsivel jobb volt. Szóval a sikere teljesen megérdemelt. Rendkívüli éve volt, rendkívül jól versenyzett, idén ő volt a legjobb versenyző” – ismerte el Rosberg.

„Nagyszerű párharcot vívtunk, erről szól a versenyzés. Nagyon intenzív időket éltünk meg olykor, de fantasztikus is volt, büszke vagyok rá. A csapat különleges eredményt ért el, kiváló autót épített. Nagyszerű élmény volt ez a hétvége számomra, amihez hasonlót még sosem élhettem át. Sok kedves szót kaptam a világ minden tájáról érkező szurkolóktól – még a britektől is, akik érthetően Lewisért szorítanak. Jó volt látni az időmérő után, hogy mindenki tisztel és megtapsolnak – nagyon hálás vagyok ezért.”

Rosberg a csapattársával vívott idei kiélezett párharcukkal igazolta, képes a legmagasabb szinten versenyezni, s talán idényével többek véleményét megváltoztatta. Ezzel azonban még nem igazán foglalkozik most. 2014-ből azonban levonja a tanulságokat. „Most egy kis időre van szükségem, ezen nem tudok most gondolkodni. Viszont úgy érzem, nagyon sok mindent megtanultam, amit fel tudok használni a következő évben. És voltak bizonyos erősségeim, amikre építhetek majd jövőre: a versenyeken dolgoznom kell kicsit, de az időmérő edzéseken én voltam a jobb az előző két évben, szóval erre alapozhatok. Kicsit javítanom kell a versenyeimet, és szerintem fogok is tudni. Dolgozom rajta, és mindent megteszek azért, hogy a következő évem is erős legyen.”

Végül a kérdésre, tudja-e pontosan, melyek azok a területek, amelyeken Hamilton egyelőre jobb nála, elmondta: „Nyilván tudom, hogy mi történik, de ez olyasvalami, amin nem könnyű javítani, valami pluszt kell találni, ami sosem könnyű. De tudom, mely területek ezek, és mindent elkövetek majd.”

További tartalmak