Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso: Fel szoktam készülni a kérdésekre, de ezzel nem számoltam...

ESPN
Egyelőre nem foglalkozik ezzel a kérdéssel, Fernando Alonso azonban nem szeretné kizárni, hogy egy nap visszatér a Ferrarihoz. A spanyol versenyző kijelentette: úgy tűnik, korábbi munkaadói szívesen alkalmazzák őt újra, ezért nem érti, miért hiszik azt, nehéz vele dolgozni.
Fernando Alonso ( Fotó:  Batchelor / XPB Images) Fernando Alonso ( Fotó: Batchelor / XPB Images)

Az Abu-dzabi Nagydíj előtt hivatalossá vált, hogy a spanyolok kétszeres világbajnoka elhagyja a Ferrarit, igaz azt továbbra sem árulta el, hol folytatja pályafutását, noha több alkalommal is utalt arra, hogy a 2007-es szezon után visszatér a McLarenhez. Alonso hét évvel ezelőtt viharos körülmények között távozott a brit egylettől – miután felbontotta szerződését, visszatért a Renault gyári csapatához, ahol 2005-ben és 2006-ban világbajnoki címet ünnepelhetett.

A spanyol pilóta utolsó ferraris futamát követően úgy nyilatkozott, hogy most már csak az új projektre koncentrál, bejelentése pedig nem fogja meglepni a Forma-1-es közvéleményt. Miközben a futam helyszínén folyamatosan jövőjéről faggatták, Alonso egy olyan kérdést is kapott, ami saját elmondása szerint alaposan meglepte – pedig szinte mindenre felkészült. A kérdés így hangzott: van-e esély arra, hogy egy nap visszatér a Ferrarihoz?

„Nem tudom” – hangzott el a kétszeres világbajnok válasza. „Többé-kevésbé fel szoktam készülni arra, milyen kérdésekre számíthatok, de ezzel nem számoltam, szóval tényleg nem készültem válasszal! Egyértelmű, hogy ebben a pillanatban ez nem szerepel a lehetőségek között, hiszen ha valahonnan elköszönsz, akkor azt azért teszed, mert nem számítasz arra, hogy öt perccel később visszatérsz” – idézi Alonso szavait az ESPN Forma-1-es oldala.

„Annak idején a Renault-tól mentem a McLarenhez, majd vissza a Renault-hoz. Onnan a Ferrarihoz szerződtem, és talán egyszer visszatérek. Úgy tűnik, azok emberek, akikkel a múltban már dolgoztam, általában nyitva hagyják számomra az ajtót, ez pedig eltér attól, amit olvastam, vagyis attól, hogy nehéz velem dolgozni. Végül úgy szokott lenni, hogy visszatérhetek oda, ahol már dolgoztam, ez pedig jó jel” – zárta gondolatait a 33 éves sportember.

További tartalmak