Musorujsag
Élő Eredmények

Force India: Erre a szezonra büszkék lehetünk

Force India
A Force India társtulajdonosa, Vijay Mallya úgy véli, csapata annak ellenére is büszke lehet az idei szezonban nyújtott teljesítményére, hogy végül nem sikerült megszereznie a hőn áhított ötödik helyet a gyártók világbajnokságban.
Sergio Pérez (Fotó: Price / XPB Images) Sergio Pérez (Fotó: Price / XPB Images)

Az indiai gárda jól teljesített az Abu-dzabi Nagydíjon, Nico Hülkenberg ugyanis a hatodik, Sergio Pérez pedig a hetedik pozícióban ért célba. A páros vasárnap három világbajnokot– Sebastian Vettelt, Fernando Alonsót és Kimi Räikkönent– is megelőzött. Az pedig, hogy mind a német, mind a mexikói a a legjobb tíz között végzett az összetettben, jól tükrözi, a csapat sikeres szezont zárt.

Vijay Mallya, az alakulat első embere rendkívül lelkesen nyilatkozott az Abu-Dzabi Nagydíj után. „Csodálatos versenyt láthattunk, ami igazolta, milyen sokáig jutottunk ebben az idényben” – idézte az indiai szakembert az egylet közleménye. „A csapat minden tagja nagyszerű munkát végzett, a szerelőktől kezdve a stratégiáért felelős mérnökökön át, egészen a bokszutca személyzetig. Dicséret illeti Nicót [Hülkenberg] és Sergiót [Pérez] is, akik egész futam alatt tökéletesen vezettek.”

„Világbajnokokkal harcoltunk, és sportszerű küzdelemben legyőztük őket. Mindkét autónk a Ferrari és a Red Bull előtt végzett” – tette hozzá Mallya, aki annak ellenére büszke csapatára, hogy végül nem sikerült megelőzniük a McLarent a konstruktőri világbajnokság ötödik helyéért vívott csatában.

„Bár az eredmény nem volt elég, hogy az ötödik pozícióban végezzünk, azt hiszem így is hatalmas büszkeséggel tekinthetünk vissza a 2014-es szezonra. 155 pontot szereztünk, ami a legtöbb az istálló fennállása óta. Szeretnék gratulálni mindenkinek a csapatnál és a silverstone-i gyárban is az idei évben nyújtott erőfeszítésük miatt. Erre az idényre építve jövőre még nagyszerűbb eredményeket érhetünk el” – zárta gondolatait az ötvennyolc esztendős üzletember.

További tartalmak