Musorujsag
Élő Eredmények

Ők tesztelnek Abu-Dzabiban

Sky Sports
A világbajnok pihen, bemutatkozik a McLaren-Honda és több fiatal tehetség is pályára gurulhat – már csak ezért is érdemes lesz figyelemmel követni a szezon utolsó tesztsorozatát. A gyakorlás holnap veszi kezdetét; íme, a teljes beosztás!
Nico Rosberg ( Fotó:  Charniaux / XPB Images) Nico Rosberg ( Fotó: Charniaux / XPB Images)

A Mercedes nemrég megerősítette, hogy a teszt első napján Nico Rosberg kap lehetőséget, szerdán pedig a Német Túraautó Bajnokságból ismert (DTM) Pascal Wehrlein gurulhat pályára, aki a szezon korábbi szakaszában már kipróbálhatott egy régebbi Forma-1-es autót. Ezzel egyébként biztossá vált, hogy az idei világbajnok, Lewis Hamilton nem vesz részt a kétnapos gyakorláson.

Természetesen nem ő lesz a tesztsorozat egyetlen neves hiányzója, a következő napokban ugyanis három másik korábbi világbajnok (Sebastian Vettel, Fernando Alonso és Jenson Button) sem ül Forma-1-es autóba. A bajnokokat tehát egyedül Kimi Räikkönen fogja képviselni – a Ferrari finn klasszisa kedden gurulhat pályára.

A vörösök szerdán versenyzői akadémiájuk egyik növendékét, Raffaele Marciellót küldik pályára, aki 2014-ben a GP2-es bajnokságban bizonyított (nyolcadik lett az összetettben, Belgiumban egy győzelmet is szerzett).  „Alig várom már, hogy kigurulhassak a garázsból” – idézte az olasz versenyzőt az Autosport. „Azt hiszem nagyon különleges érzés lesz” – teszi hozzá a fiatal tehetség.

Abu-Dzabiban Marciello egyik legnagyobb riválisa, Stoffel Vandoorne is lehetőséget kap: a belga versenyző – ahogyan az már korábban kiderült – a McLaren-Hondát tesztelheti. Nemrég az is biztossá vált, hogy az anyagi gondokkal küzdő Caterham is ott lesz a gyakorláson (ők Will Stevensszel tesztelnek) és az is, hogy a Saubert mindkét nap Marcus Ericsson vezetheti.

A teljes tesztbeosztás:

Red Bull: kedd: Carlos Sainz; szerda: Daniel Ricciardo

Mercedes: kedd: Nico Rosberg; szerda: Pascal Wehrlein

Ferrari: kedd: Kimi Raikkonen; szerda: Raffaele Marciello

Lotus: kedd: Esteban Ocon; szerda: Charles Pic

McLaren: kedd és szerda: Stoffel Vandoorne

Force India: kedd: Jolyon Palmer; szerda: Spike Goddard

Sauber: kedd és szerda: Marcus Ericsson

Toro Rosso: kedd és szerda: Max Verstappen

Williams: kedd: Valtteri Bottas; szerda: Felipe Nasr

Caterham: kedd és szerda: Will Stevens

További tartalmak