Musorujsag
Élő Eredmények

A Red Bull Vettel ferraris látogatásáról: Jogilag nincs rendben, de…

Sport Bild
Noha hivatalosan még mindig a Red Bull alkalmazottja, Sebastian Vettel kedden már a Ferrari garázsából figyelte az abu-dzabi tesztet.
Sebastian Vettel (Fotó: Batchelor / XPB ) Sebastian Vettel (Fotó: Batchelor / XPB )

És akkor Sebastian Vettel egyszer csak váratlanul betoppant a Ferrari garázsába. Miközben az olasz csapat Kimi Räikkönennel a volánnál megkezdte a kétnapos abu-dzabi tesztelést, a Red Bull négyszeres bajnoka – civil ruhában – megjelent náluk, a csapatmenedzser Massiomo Rivolával, a mérnökigazgató Pat Fryjal diskurált, mosolygott, s közben figyelte, mit csinál a pályán leendő csapattársa.

„Friss lendületet és lelkesedést hozott a bokszba” – idézte a Sport Bild a Ferrari egyik munkatársát, aki elárulta, Vettel már akkor lenyűgözte őket hozzáállásával, amikor idén a szingapúri nagydíjhétvégén az egyik edzésen segített visszatolni a bokszutca végén lerobbant autóját a garázsba. „Ilyesmiket csak Michael Schumacher csinált” – vont párhuzamot a két német között az idézett ferraris.

És valóban, Vettel mai megjelenése egyfajta gesztus leendő csapata felé, amivel jelzi, máris maximálisan a jövő évi feladataira koncentrál. Vettel a hírek szerint már próbált olaszul is kommunikálni a garázsban lévőkkel, és nagy érdeklődést mutatott a technikai részletek iránt. A felkészülése 2015-re tehát már anélkül is megkezdődött, hogy először pályára gurulhatott volna a vörös autóval.

Utóbbira ugyanis a Red Bull miatt nem volt lehetősége. Mi több, elvileg a Ferrarinál tett látogatására sem kapott engedélyt… Vettel ugyanis hivatalosan még négy napig a Red Bull alkalmazottja. Helmut Marko, az osztrákok tanácsadója, ugyanakkor szemet hunyt versenyzője „szerződésszegése” felett. „Jogilag ez nincs rendben, de ez nekem teljesen mindegy” – nyilatkozta az egyébként jogi végzettségű szakember.

Marko akkor azonban nem volt ennyire engedékeny, amikor Vettel első ferraris tesztjéről volt szó. A német először úgy tűnt, már a ma kezdődő gyakorláson pályára viheti a Scuderia autóját, ám a Red Bull végül meggondolta magát, s nemet mondott a gyakorlásra. „Ha Sebastian csak pár nappal az utolsó futam után egy Ferrariba ült volna, közvetlen összehasonlítási alapja lett volna. A fenék-faktor pedig ilyenkor még igencsak friss” – indokolt korábban Marko.

További tartalmak