Musorujsag
Élő Eredmények

Londonban lesz a szerdai BL-nap rangadója Kassaival

MTI
A Borussia Dortmund Arsenal elleni idegenbeli összecsapása lesz a slágermérkőzés a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének szerdai játéknapján, amelyen több csapat is kiharcolhatja a nyolcaddöntőbe jutást.

A londoni Ágyúsok a legutóbbi fordulóban 3-0-s vezetésről játszottak 3-3-as döntetlent a vendég Anderlechttel, majd a Swansea-től és múlt szombaton a Manchester Unitedtől is kikaptak bajnoki meccsen, így bőven van mit kijavítaniuk. A német csapat – amely hazája pontvadászatában bukdácsol – már az előző körben bebiztosította továbbjutását a legjobb 16 közé, százszázalékos mérleggel vezeti a D csoportot úgy, hogy 13 gólt szerzett, s csak egyet kapott.

Az Arsenalnak már egy döntetlen is elég lehet a továbbjutáshoz, ha az Anderlecht-Galatasaray találkozón vendégsiker születik, vagy egyik csapat sem nyer. A belga együttesnek két pontja van, így ha győz, s közben a londoniak kikapnak a németektől, akkor még marad esélye arra, hogy az utolsó fordulóban odaérjen a továbbjutást érő második helyre – igaz, a december 9-i zárókörben épp a Borussiához látogat, az Arsenal pedig Törökországban lép pályára.

Arsenal - fotó: EPA/Gerry Penny Arsenal – fotó: EPA/Gerry Penny

Ha szerdán a londoni együttes bejut a legjobb 16 közé, akkor sorozatban 15. alkalommal kerül a BL-ben a nyolcaddöntőbe.

A B csoportban az ugyancsak hibátlan mérleggel rendelkező, már továbbjutott, címvédő Real Madrid a Basel vendége lesz, s ha a svájci csapat meglepetést tud okozni, azaz legyőzi spanyol riválisát, akkor biztosítja a helyét az egyenes kieséses szakasz első körében. A Liverpoolnak és a bolgár Ludogorecnek egyformán 3 pontja van, s szerdán utóbbi otthonában játszanak, az angol együttesnek pedig nagy szüksége lenne a sikerre. Ha a találkozó döntetlennel zárul, de a Basel kikap a Realtól, vagy döntetlent játszik vele, akkor a Liverpool az utolsó fordulóban – amikor a svájci csapat lesz a vendége – még kiharcolhatja a továbbjutást.

Az A és a C csoportban még nyílt a küzdelem az első két helyért, előbbiben az előző kiírásban döntős, 9 pontos Atlético Madrid, utóbbiban pedig a szintén kilenc ponttal első Bayer Leverkusen van a legkedvezőbb helyzetben. A spanyol együttes a kapus Megyeri Balázst is foglalkoztató, hat pontjával harmadik Olimpiakoszt fogadja, míg a németekhez a mögöttük 5 ponttal második francia Monaco látogat.

Az A csoportban a hatpontos Juventus áll a második helyen, s szerdán a sereghajtó Malmö otthonában szerepel, míg a C-ben az orosz Zenitnek és a portugál Benficának egyformán négy pontja van, kettejük mostani összecsapására Szentpéterváron kerül sor.

Az oroszországi meccs 18 órakor kezdődik, a többi találkozót 20.45-től rendezik. Az Arsenal-Dortmund meccsnek Kassai Viktor lesz a játékvezetője.

További tartalmak