Musorujsag
Élő Eredmények

McLaren-Honda: Nyerni akarunk, amilyen gyorsan csak lehet

ESPN
A McLaren már a 2015-ös versenyévad első megmérettetésén győzelmet aratna régi-új motorpartnere, a Honda segítségével, a végső cél pedig nem lehet más, mint a világbajnoki cím elhódítása – jelentette ki az egyelt versenyigazgatója, Éric Boullier.
Nico Rosberg ( Fotó:  Moy / XPB Images) Nico Rosberg ( Fotó: Moy / XPB Images)

Kedden megtette első köreit – egyelőre mindössze hármat – a McLaren-Honda tesztautója, az MP4-29H1X1, amit a gárda tesztversenyzője, Stoffel Vandoorne vitt pályára. Noha a kezdés egy kissé döcögős volt, a csapat nagyratörő tervekkel készül a következő szezonra, Éric Boullier ugyanis a teszt helyszínén egyértelművé tette, a McLaren 2015-ben ott akar lenni az élmezőnyben. A szakember tudja, hogy a csapatnak nehéz dolga lesz, hiszen mindössze három előszezoni teszt áll majd a rendelkezésére, egyelőre azonban magabiztosan várja a folytatást.

 „Úgy akarunk Melbourne-be utazni, hogy azt érezzük, meg tudjuk nyerni az év első futamát” – idézte Boullier szavait az ESPN Forma-1-es oldala. „Talán álomnak tűnik, de keményen dolgozunk, hogy megvalósítsuk ezt a célt, hiszen ez az egyetlen módja annak, hogy végül elérjük, amit akarunk” – folytatta, majd ismét egyértelművé tette, a McLarennek komoly tervei vannak, és már izgatottan várja, hogy együtt dolgozhasson régi-új motorpartnerével.

„Ez egy nagy kihívás mindenkinek, hiszen ezek a motorok igen magas technológiai szintet képviselnek. Mind a Honda, mind pedig a McLaren győzni akar, méghozzá olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak lehetséges. A cél egyértelmű: sikeresek akarunk lenni a lehető leghamarabb.”

„A feladatunk nehéz, de egy olyan elkötelezett partnerrel, mint a Honda könnyebben tudunk döntéseket hozni és megtenni a megfelelő lépéseket. A kapcsolatunk sokkal többről szól, mint csupán arról, hogy ők szállítják nekünk az erőforrást. Közösen fejlesztünk, és együttműködünk – ez szinte mindenre igaz a tervezéstől a szakmai döntésekig. A kihívás még így is hatalmas, de a szövetség, amit kiépítettünk, nagyon jól, és hatékonyan működik” – zárta gondolatait Boullier.

További tartalmak