Musorujsag
Élő Eredmények

Kik tesztelnek szerdán Abu-Dzabiban?

Sky Sports
Megkezdődött a 2014-es év utolsó F1-es tesztjének utolsó napja a szezonzárónak is otthont adó Abu-Dzabiban. Nézzük, kik ülnek autóba szerdán!
Stoffel Vandoorne ( Fotó:  Moy / XPB Images) Stoffel Vandoorne ( Fotó: Moy / XPB Images)

Noha a 2014-es Forma–1-es szezon már véget ért, máris kezdetét vette a felkészülés a jövő évre. Keddtől két napon át Abu-Dzabiban tesztel a mezőny. A nyitónapon Valtteri Bottas autózta a legjobb időt, pályára lépett a McLaren-Honda – igaz a csapat tesztversenyzője, Stoffel Vandoorne mindössze három kört teljesített – és Sebastian Vettel is felbukkant a Ferrari bokszában.

A gyakorlás második és egyben utolsó napján a körözgetés magyar idő szerint 6 órakor kezdődött, a listát egyelőre a Toro Rosso 17 éves tehetsége, Max Verstappen vezeti, Daniel Ricciardo és a Ferraritól pályafutása során először lehetőséget kapó Raffaele Marciello előtt. Mellette a mai napon több fiatal is pályára gurulhat: a Mercedes a Német Túraautó Bajnokságból (DMT) ismert Pascal Wehrlein küldi pályára, a Force Indiát Richard Goddardd teszteli a Lotus pedig két bajnokot is bevet: délelőtt az F3-as Európa-bajnokság első helyezettje köröz, délután pedig a GP3 címvédője.

A McLaren-Hondánál ezen a reggelen is lázasan dolgoznak az autó felkészítésén, miközben a Williamsszel tesztelő, jövőre azonban már Saubert vezető Felipe Nasr is csupán egy kört futott.

Az abu-dzabi teszt második napjának résztvevői:

Mercedes: Pascal Wehrlein

Red Bull: Daniel Ricciardo

Ferrari: Raffaele Marciello

Williams: Felipe Nasr

McLaren: Stoffel Vandoorne

Force India: Richard Goddard

Toro Rosso: Max Verstappen

Lotus: Esteban Ocon és Alex Lynn

Sauber: Marcus Ericsson

Caterham: Will Stevens

További tartalmak