Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel már olasz nyelvleckéket vesz

Bild, La Gazzetta dello Sport
Jövőre minden csapattárssal szót szeretne érteni, ezért többek között olasz nyelvleckéket is vesz Sebastian Vettel, aki 2015-ben már a Ferrari Forma-1-es csapatában bizonyíthat. A német pilóta rendkívül lelkesen várja az új „kalandot”.
Sebastian Vettel ( Fotó:  Batchelor / XPB Images) Sebastian Vettel ( Fotó: Batchelor / XPB Images)

A négyszeres világbajnok Japánban jelentette be, hogy tizenöt év után megszakítja együttműködését a Red Bull-lal, azt azonban akkor még nem árulta el, hol folytatja pályafutását, igaz a csapat vezetői több alkalommal is utaltak arra, hogy a Ferrari pilótája lesz. Ez az Abu-dzabi Nagydíj előtt vált hivatalossá, amikor az olaszok megerősítették, hogy Fernando Alonso elhagyja a csapatot, helyét pedig Vettel veszi át – a 27 éves sportember csapattársa Kimi Räikkönen lesz.

A négyszeres világbajnok már izgatottan várja a 2015-ös évet és azt, hogy megkezdhesse együttműködését új csapatával. Kedden például a Ferrari bokszában is megjelent az abu-dzabi teszt első napján – ezzel a Red Bull szerint szerződést szegett, a bikások azonban nem foglalkoztak az üggyel. Ő maga egyébként csak jövőre próbálhatja ki a vörösök versenygépét, a Red Bull ugyanis nem engedélyezte, hogy még 2014-ben pályára vigye azt.

A La Gazzetta dello Sport információi szerint Vettel minden követ megmozgat azért, hogy beilleszkedése zökkenőmentes legyen, ezért olasz nyelvleckéket is vesz, hiszen minden dolgozóval meg szeretné értetni magát. „A nyelv rendkívül fontos számomra, mert mindent érteni akarok a Ferrarinál, amit csak tudok” – mondta a négyszeres bajnok, aki 2007-ben és 2008-ban már megtanulta az alapokat, lévén az olaszországi főhadiszállással rendelkező Toro Rossónál versenyzett.

Azt, hogy Vettel a szokottnál is izgatottabban és lelkesebben várja a következő szezon kezdetét az idei csapattárs, Daniel Ricciardo is megerősítette. „Tudom, milyen szenvedéllyel gondol a Ferrarira. Ez nemcsak a Forma-1-es csapatra igaz, hanem az utcai autóra is. Rajong ezért a márkáért, és a Ferrari termékeiért, szóval én sejtettem, hogy ez [a szerződéskötés, a csapatváltás] előbb vagy utóbb meg fog történni” – nyilatkozta a háromszoros futamgyőztes a Bild munkatársának.

További tartalmak