Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: A Williams tesztversenyzőjévé lép elő Susie Wolff

BBC, Williams
Hivatalos tesztversenyzővé léptették elő a Williamsnél Susie Wolffot, akit 2015-ben is láthatunk majd körözni nagydíjhétvégéken.
Susie Wolff (Fotó: Trienitz / XPB Images) Susie Wolff (Fotó: Trienitz / XPB Images)

A Williams-istálló bejelentette, folytatják a közös munkát női versenyzőjükkel, Susie Wolff-fal, aki ráadásul 2015-ben eddigi pozíciójához képest előrébb lép. A 31 esztendős skót hölgy idén „fejlesztő versenyző” volt a csapatnál, ám jövőre nagyobb szerepet kap Grove-ban. A tervek szerint két nagydíjhétvége első szabadedzésén, továbbá két hivatalos teszten is ő ül majd a Williamsbe.

„Nagyon boldog vagyok, hogy folytathatom a munkámat, és még több időt tölthetek az autóban. Ez a legfontosabb szempont” – nyilatkozta Wolff a BBC-nek. „Hihetetlenül büszke vagyok a csapat idei eredményeire, és remélem, hogy tovább tudunk fejlődni jövőre. Ez egy újabb nagy lépés számomra a megfelelő irányba. Örülök neki, hogy a Williams látja, fejlődöm, keményen dolgozom és megfelelő a teljesítményem.”

Wolff idén 22 év után az első nő volt, aki F1-es nagydíjhétvégén vehetett részt: Silverstone-ban és Hockenheimben is vezethette a Williamst az első szabadedzéseken – teljesítményéről pedig elégedetten nyilatkozott az istálló. Németországban például csak 0,227 másodperccel volt lassabb Felipe Massánál.

„Susie meggyőzőtt minket a technikai tudásával, a visszajelzéseivel, és jól teljesít – akár a pályán, akár a szimulátorban vezet. Fokozatosan egyre többször ül autóba azóta, hogy 2012 áprilisában csatlakozott hozzánk, és a hivatalos tesztversenyzői kinevezése a természetes fejlődésének része” – fogalmazott Wolffról Claire Williams, a brit istálló helyettes csapatfőnöke.

A Williams jelenleg egyetlen tesztversenyzővel rendelkezik, miután az ezen posztot eddig betöltő Felipe Nasr 2015-ben a Saubernél folytatja pályafutását. Hogy a helyére szerződtetnek-e valakit, egyelőre kérdéses – a pletykák szerint a Toro Rossótól kirúgott Jean-Éric Vergne szívesen csatlakozna a patinás alakulathoz.

További tartalmak