Musorujsag
Élő Eredmények

A csoportelsőség a tét a Veszprémnek és a Szegednek

MTI/mkbmvmveszprem.eu
A csoportelsőség a tét a Veszprémnek és a Szegednek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcadik fordulójának szombati játéknapján. Az előbbi Mannheimben, míg az utóbbi hazai pályán a Kielce ellen harcolhatja ki a csoportelsőséget.

Amíg a százszázalékos veszprémiek csak akkor veszíthetik el az első helyet, ha a hátralévő három körben minden meccsükön kikapnak és a riválisok „összekapják magukat”, addig a Tisza-partiaknak szombaton az eddig hibátlan Kielcét kellene úgy legyőzniük, hogy az eredmény számukra jobb, illetve kedvezőbb legyen, mint 37-32. Ennyi volt ugyanis az október 4-i, kielcei összecsapás végeredménye a magyar szövetségi kapitány, Talant Dujshebaev vezette lengyel klub javára.

Juan Carlos Pastor - Fotó: EPA/DANIEL NAUPOLD Juan Carlos Pastor – Fotó: EPA/DANIEL NAUPOLD

Noha nagy a tét, a két csapatot nem csak ez foglalkoztatja. Az előző idényben EHF Kupa-győztes szegediek egy aláírt mezt ajánlottak fel árverésre a lengyel bajnoknak, amelynek másodedzője, Tomka Strzabaly súlyos beteg. A bevételt gyógykezelésre fordítják.

Ami viszont magát a csoportküzdelmet illeti, a magyar együttes helyzete javult a héten azzal, hogy csütörtök este a Schaffhausen döntetlent játszott az Aalborggal, ezzel eldőlt, hogy a szegediek csoportjukban az első vagy a második helyen végeznek, így a nyolcaddöntőben csoportharmadik vagy -negyedik helyezettet kapnak, ráadásul a visszavágót hazai pályán játsszák.

MKB-MVM Veszprém - Metalurg Szkopje - Momir Ilics és Carlos Ortega - MTI Fotó: Kovács Anikó MKB-MVM Veszprém – Metalurg Szkopje – Momir Ilics és Carlos Ortega – MTI Fotó: Kovács Anikó

A Veszprém a mindig veszélyes német Rhein-Neckar Löwen mannheimi otthonában lép fel szombat este 9-kor, de már nyeregben érezheti magát, hiszen az utolsó három fordulóban elegendő egyetlen pontot szereznie ahhoz, hogy csoportelső legyen, a kieséses szakaszban végig élvezhesse a hazai pálya előnyét. A magyar bajnok számára sokkal inkább az a tét, megőrzi-e az imázsát, hogy „szinte legyőzhetetlen”. Ebben a szezonban ugyanis még egyetlen meccsén sem veszített pontot, sem a BL-ben, sem a regionális SEHA Ligában, sem pedig a magyar Szuperkupában. A Veszprém október 4-én remek második félidei játékkal 27-24-re győzte le a Löwent. Ortega elárulta, hogy Nagy László már teljes értékű munkát végzett a héten, és biztosan pályára lép Mannheimben.

Carlos Ortega vezetőedző szerint e mannheimi találkozó lesz a szezon eddig legnehezebb meccse, hiszen a Löwen teljes kerettel készülhet ellenük, és a tét is óriási a számukra: amennyiben nem sikerül nyerniük, szinte bizonyosan a csoport 3. helyén végeznek. Ortega és segítője Xavi Sabate kiemelte, vigyázniuk kell az eladott labdákkal, és megfontoltan kell befejezni a támadásaikat, mert a német csapat rengeteg gólt lő lerohanásokból.

A szombati program, 8. forduló:
D csoport:
MOL-Pick Szeged – Kielce (lengyel) 16.30

Az állás: 1. (és már nyolcaddöntős) Kielce 14 pont/7 mérkőzés, 2. (és már nyolcaddöntős) Szeged 12/7, 3. Aalborg (dán) 6/8, 4. Motor Zaporizzsja (ukrán) 4/7 (191-195), 5. Dunkerque (francia) 4/7 (165-173), 6. Schaffhausen (svájci) 4/8 (207-239)

C csoport:
Rhein-Neckar Löwen (német) – MKB-MVM Veszprém, Mannheim 21.00

Az állás: 1. (és már nyolcaddöntős) Veszprém 14 pont, 2. Vardar Szkopje (macedón) 9, 3. R-N Löwen 8, 4. Montpellier (francia) 6, 5. Celje (szlovén) 4, 6. Csehovszkije Medvegyi (orosz) 1

A csoportok első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe.

További tartalmak