Musorujsag
Élő Eredmények

Massa 2015-ben megcélozza a világbajnoki címet!

Motorsport.com
Felipe Massa a Williams pilótája ambiciózus célokkal vág neki a 2015-ös szezonnak. A brazil versenyző hiszi, hogy csapatával jövőre a világbajnoki címért harcolhat!
Felipe Massa ( Fotó:  Moy / XPB Images) Felipe Massa ( Fotó: Moy / XPB Images)

2008 ezüstérmese tavaly év végén kényszerült elhagyni a Ferrari-istállót, az idei esztendőt pedig már egy másik nagy múltú alakulat, a Williams színeiben kezdte meg. Bár sokan kételkedtek a váltás sikerességében, a grove-i egylet és a dél-amerikai pilóta alaposan rácáfoltak a szkeptikusokra.

Noha a harminchárom éves versenyző az idény első felében sokat küzdött, mégis úgy véli, év végén bizonyította, gyorsasága még mindig megvan a kiváló eredmények eléréséhez. „A szezon első szakaszában rengeteg dolog történt, ami miatt erős helyezéseket veszítettem el” – idézte Massát a brazil Globo Esporte. „Az elején nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt szerettem volna, de aztán később egy igazán versenyképes autóm lett. Rendkívül elégedett vagyok az évad második felével és már alig várom 2015-öt.”

A brazil pilóta hozzátette, jövőre még erősebb teljesítményre számít és a világbajnoki cím megszerzését sem tartja elképzelhetetlennek. „Úgy gondolom, a következő idényünk még jobb lehet, az autó is versenyképesebbé válhat, így újra a győzelmekért és a világbajnoki címért harcolhatunk majd. Már az idei utolsó versenyt is megnyerhettem volna, ezért remélem, hogy 2015-ben bajnokesélyesként érkezünk meg Interlagosba és Abu-Dzabiba.”

Bár a tizenegyszeres futamgyőztes célja kissé optimistának tűnhet, Massa biztos benne, hogy csapatának reális esélye van megvalósítani azt. „Az elvárásaink magasak. Viszont a szabályok nem változnak túl sokat, így azt hiszem a legtöbb istálló, aki idén versenyképes autóval rendelkezett, jövőre is azzal fog. Persze a következő egy teljesen új év lesz.”

További tartalmak