Musorujsag
Élő Eredmények

Button: Ez egy olyan döntés volt, amire érdemes várni!

Sky Sports
Időre lesz szükség ahhoz, hogy a McLaren mindent kihozzon a Hondával való együttműködésből – jelentette ki Jenson Button, aki hosszú hetek után végre megnyugodhat, hiszen a csapat meghosszabbította szerződését, ráadásul a hírek szerint nem egy, hanem két évvel.
Jenson Button ( Fotó:  Moy / XPB Images) Jenson Button ( Fotó: Moy / XPB Images)

Idegőrlő heteken van túl a 2009-es év világbajnoka, kinek jövője – a Sky Sports információi szerint – egészen szerda estig kérdéses volt, a McLaren vezetői azonban végül úgy döntöttek meghosszabbítják szerződését, azaz ő lesz Fernando Alonso csapattársa a 2015-ös szezonban.  Button a csapat hivatalos sajtótájékoztatóján kihangsúlyozta, hogy az új márkatárs tapasztalatai nagyon sokat segíthetnek a folytatásban. A brit szerint az istállónak rengeteg türelemre lesz szükség a következő szezonokban – nyilatkozata során nem véletlenül használta a szezonok szót.

„Mindannyian egyetértettünk abban, hogy egynél több szezonra lesz szükségünk” – mondta Button, aki a Sky Sports információi szerint kétéves szerződést kötött a McLaren-Honda vezetőivel. „Ez egy új és rendkívül izgalmas projekt. Az, hogy részese lehetek a McLaren és a Honda legendás együttműködésének, nem egyéves dolog. Már várom a következő szezonokat” – folytatja a mezőny legtapasztaltabb versenyzője, aki újonc csapattársával, Kevin Magnussennel „vívott kemény küzdelmet” a McLaren versenyzői üléséért. Brit értesülések szerint az alakulat igazgatói nem kevesebb, mint három alkalommal ültek össze, mire végleges döntés született arról, hogy Button kap lehetőséget, a fiatal dán pedig tesztversenyző lesz a folytatásban.

„Rendkívül hosszú heteken vagyok túl!” – tekint vissza a 34 éves sportember. „Viszont a legjobb dolgokra néha várnunk kell. A következő lesz a tizenhatodik évem a Forma-1-ben, és ami ennél is fontosabb, a hatodik a McLaren színeiben. Ez az egész, egy rendkívül izgalmas kihívás. Az, hogy részese lehetek a McLaren-Honda új korszakának, mégpedig ezzel a sráccal közösen [Fernando Alonsóval] az tényleg komoly kihívások elé állít, de ezek a kivások egyúttal rendkívül érdekesek is. Természetesen azért vagyok itt, hogy versenyezzek, és azért hogy a világbajnoki cím megszerzéséért harcoljak” – teszi egyértelművé Button.

Button az elmúlt hetekben több lehetőséget is megvizsgált, sőt egyes hírek szerint közel került ahhoz, hogy a Hosszútávú Világbajnokságban folytassa pályafutását – korábban ő maga is elismerte, hogy figyelemmel követi ezt a szériát – viszont, amikor a McLaren új szerződést kínált neki, ő habozás nélkül elfogadta azt (noha a hírek szerint fizetése csökkent). „Figyeltem a Forma-1-en kívüli életet, és abból, amit láttam, nekem az jött le, hogy messze nem olyan szórakoztató, mint az, amit a királykategóriában élünk. A szívem mindig is ide húzott, a McLarennel és a Hondával akartam versenyezni. Nagyon sok dolgot tehetünk együtt és közösen jó eredményeket érhetünk el. Egyértelmű, hogy ez egy olyan döntés volt, amire érdemes várni!” – zárta gondolatát.

A McLaren sajtótájékoztatóján a csapat első embere, Ron Dennis is szót ejtett az elmúlt hetek történéseiről és megpróbálta elmagyarázni, miért kellett a tervezettnél többet várni a pilótapáros ismertetésére. „Hirtelen lehetőségünk adódott arra, hogy leelőzzük a Ferrarit az összetettben, és nem akartam destabilizálni a csapatot az utolsó két futamon. Volt egy fontos aerodinamikai tesztünk, és ekkor sem akartam elkedvetleníteni a srácokat, nem akartam, hogy az egyik pilóta motivált, a másik demotivált legyen. Ezután került sor a Forma-1 Bizottság ülésére, ahol több fontos dologról is döntöttünk. Biztos tudják, hogy néhány csapat harmadik autót is indíthatott volna, ha a létszám 16 alá csökken. A McLaren is érintett volt, szóval mérlegeltük a lehetőségeket!”

További tartalmak