Musorujsag
Élő Eredmények

Eltemették Varga István világválogatott kézilabdázót

MTI
Több százan vettek végső búcsút szerdán a 71 éves korában elhunyt Varga István világválogatott kézilabdázótól a debreceni Köztemetőben.

Az egykori csapattársak, barátok, ismerősök, szurkolók hosszú sorokban, egy-egy szál virággal rótták le kegyeletüket a sportlegenda ravatalánál.

Varga István példakép Debrecenben, Magyarországon és szerte a világon – méltatta a város Hajós Alfréd-díjával kitüntetett sportolót Papp László, a város polgármestere.

Az egykori csapattársak nevében Süvöltős Mihály, az 1975-ben „a bombázó” Varga Istvánnal bajnokságot nyerő Debreceni Dózsa csapatkapitánya, a barátok nevében pedig Szentgyörgyi János sportújságíró búcsúzott az elhunyttól.

Varga István az 1970-es években a Debreceni Dózsa világklasszis átlövője volt, 127-szer játszott a válogatottban, ötször volt magyar bajnok, háromszor a magyar kupagyőztes csapat tagja és hatszor gólkirály. Magyarországi pályafutása után a németországi Bielefeldben kézilabdázott.

Varga Istvánt Abonyban, szűk családi körben szülei mellé helyezik örök nyugalomra.

Budapest, 1968. január 21. Varga István kapura lő a Budapesti Honvéd-Vörös Meteor férfi kézilabda mérkőzésen a Magyar Népköztársaság Kupájáért. MTI Fotó: Pálfai Gábor

 

További tartalmak