Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo: A szezon elején rám épít a csapat

Autosport
Daniel Ricciardo kész átvenni a Ferrarihoz igazoló Sebastian Vettel helyét és a Red Bull-istálló vezető pilótájává válni. Az ausztrál versenyző bízik a csapat és a Renault mérnökeiben, és abban hogy jövőre közelebb kerülhet a Mercedes pilótáihoz.
Daniel Ricciardo (Fotó: xpbimages.com) Daniel Ricciardo (Fotó: xpbimages.com)
Daniel Ricciardo (Fotó: xpbimages.com) Daniel Ricciardo (Fotó: xpbimages.com)

Bár Ricciardo még csak huszonöt éves, Danyiil Kvjat érkezésével 2015-ben ő lesz a bikások rangidős versenyzője. A háromszoros futamgyőztes magabiztosan tekint a jövőbe és elmondta, úgy érzi képes betölteni a négyszeres világbajnok által hagyott űrt a csapatnál. „Igen, azt hiszem, készen állok a felelősségvállalásra” – mondta az ausztrál az Autosportnak.

„Folytatom a tanulást és a fejlődést a csapattal együtt. Jó kapcsolatot építettem ki velük idén. Jövőre egy kicsivel jobban támaszkodnak majd a visszajelzéseimre. Danyiilnak tapasztalatot kell szereznie a télen és megvetnie a lábát a csapatnál, így kétségkívül én leszek az, akire a szezon elején építenek majd, de biztos vagyok benne, hogy meg fogok felelni az elvárásoknak” – tette hozzá.

Ricciardo idén három futamot nyert és harmadik helyen végzett a világbajnokságban, így a várakozások jócskán megnövekedtek vele szemben. A Red Bull pilótája ugyanakkor elmondta, az extra nyomás semmit nem változtat hozzáállásán. „Nem hagyom, hogy bármit is változtasson azon, ahogy a volán mögött végzem a dolgom, vagy a mérnökökkel dolgozom. Jó évem volt, amit az eredmény is bizonyít, ezért ha valaha azon kapom magam, hogy túl sokat akarok, és túlságosan le szeretném nyűgözni Kvjatot, akkor hátrébb lépek egyet és visszatérek az idei munkamódszeremhez, hiszen az működött. Mindenesetre nem fogom félvállról venni Danyiilt.”

Ricciardo hozzátette, bízik benne, hogy motorpartnerük, a Renault téli fejlesztései eredményesek lesznek és lehetővé teszik majd számára, hogy 2015-ben a Mercedes pilótái ellen harcoljon. „Rendkívüli módon hiszek a következő szezonban és úgy gondolom, jobb eredményre leszünk képesek. Viszont a Mercedes sem fog a babárjain ülni, így csak azt remélhetem, hogy a mi csapatunk többet fejlődik majd, ezáltal pedig közelebb kerülünk hozzájuk.”

További tartalmak