Musorujsag
Élő Eredmények

Symonds: Massa gyorsabb volt a vártnál

Autosport
Az egylet brazil pilótája, Felipe Massa gyorsabb tudott lenni annál, mint amire csapata a 2014-es évad kezdetét megelőzően számított – jelentette ki a Williams technikai igazgatója, Pat Symonds. A szakember sajnálja, hogy versenyzője igencsak balszerencsés volt az év során.
Felipe Massa ( Fotó:  Photo4 / XPB Images) Felipe Massa ( Fotó: Photo4 / XPB Images)

Massának 2013 végén, nyolc szezon után kellett elhagynia a Ferrari csapatát, pályafutását azonban folytatni tudta, hiszen szerződést kötött Sir Frank Williams alakulatával. A 2008-as évad ezüstérmesének jót tett a környezetváltozás, a szezon második felében pedig eredményei is régi önmagát idézték. A csapat technikai igazgatója most elismerte, Massa sebessége még az istálló vezetőit is meglepte, a brazil ugyanis gyorsabb tudott lenni a szezon során, mint amire ők az együttműködés kezdete előtt számítottak.

„Mindannyian tudtuk, hogy Felipe gyors, és az sem volt olyan régen, hogy kis híján megnyerte a világbajnokságot” – mondta Pat Symonds az Autosport egyik munkatársának. „Nem ismertem igazán, mielőtt hozzánk szerződött, de most már tudom, hogy ő egy nagyszerű srác és egy nagyszerű csapatjátékos. Valójában, gyorsabb, mint hittem! Azt hiszem, ez remek példa arra, hogy az ember megfelelő környezetben ismét ki tud virágozni. Ő pedig jelenleg tökéletes helyen van, ahogyan szerintem maga a csapat is” – folytatja a brit szakember.

„Megadtuk neki azt a szabadságot, amire vágyott, és amire szüksége is volt. Cserébe ő azt hozza, amit elvárunk tőle, mind a pontok, mind pedig a sebesség tekintetében” – teszi hozzá Symonds, kinek versenyzője a szezon első felében meglehetősen balszerencsésnek bizonyult. A szezonnyitón már a start után ütközött Kobajasi Kamuival, Németországban pedig – szintén az első kanyarban – Kevin Magnussennel, míg Nagy-Britanniában a futam az első körben találta el Kimi Räikkönen Ferrariját.

„Ausztráliában például mit tehetett volna, amikor Kobajasi hátulról belerohant?” – teszi fel a kérdést a technikai igazgató. „Vannak dolgok, amiket egészen egyszerűen nem tudsz elkerülni. „Silverstone-ban csak a reakciójának köszönhető, hogy nem lett komolyabb baleset, amikor ütközött Räikkönennel – ebben a helyzetben bárki balesetbe keveredhetett volna. Igazából csalódott vagyok, amikor visszatekintek ezekre a dolgokra, és összeszámolom mennyi pontot veszítettünk miattuk a szezon során” – zárta gondolatát a 61 éves sportvezető.

További tartalmak