Musorujsag
Élő Eredmények

Ilyen világeseményeket rendezünk jövőre

mti
Több világbajnokságnak, egy Európa-bajnokságnak, világkupa-, illetve Grand Prix-viadaloknak, hagyományosan a Forma-1-es futamnak, s még több, további jelentős versenynek ad otthont jövőre Magyarország.

A vb-k sorát áprilisban a budapesti nyílt shidokan karate világbajnokság nyitja, majd augusztusban Gödöllőn IFAA vadászíjász-vb-t rendeznek. Szeptemberben, szinte ugyanabban az időben két sportág legjobbjai is megmérkőznek egymással: Fábiánsebestényben a kettesfogathajtóknál, Győrben pedig a maratoni kajak-kenusoknál dől el, hogy ki lesz 2015 világbajnoka.

Júniusban Magyarország – Romániával közösen – női kosárlabda Európa-bajnokságnak ad otthont, míg a hagyományos, már 30. alkalommal sorra kerülő Forma-1-es Magyar Nagydíjat július 26-án rendezik a Hungaroringen.

Az év folyamán asztaliteniszben, öttusában, cselgáncsban és triatlonban is rendeznek világkupa-, Grand Prix- vagy World Tour-viadalt Magyarországon, de a márciusi kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíj, a női kézilabda Bajnokok Ligája májusi négyes döntője vagy a júliusi Red Bull Air Race és Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj keretében is itt vendégeskedik majd a világelit. Szeptember elején hosszú idő után először kamion Európa-bajnoki futamnak ad majd otthont a Hungaroring.

A labdarúgó-válogatott 2015-ben három Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést játszik hazai környezetben, s amennyiben sikerül kivívnia a részvétel jogát, december 12-én, Párizsban derül ki, hogy mely csapatokkal csaphat össze a 2016-os, franciaországi kontinensviadalon.

További tartalmak