Musorujsag
Élő Eredmények

Coulthard: Rosberg még fejlődhet, Hamilton már a csúcson van

Autosport
A tizenháromszoros futamgyőztes, David Coulthard úgy véli, Nico Rosberg idén sokkal erősebb teljesítményt nyújt majd, mint a 2014-es szezonban, ezzel pedig a tavalyinál is komolyabb kihívás elé állíthatja csapattársát, Lewis Hamiltont.
Nico Rosberg (Fotó: Batchelor / XPB Images) Nico Rosberg (Fotó: Batchelor / XPB Images)

A Mercedes pilótái egész évben komoly küzdelmet vívtak a világbajnoki cím elhódításáért, és bár Rosberg végig méltó vetélytársnak bizonyult, a korona végül Hamilton fejére került. Noha a német versenyző alulmaradt brit riválisával szemben, Coulthard úgy véli, idén megerősödve tér vissza a rajtrácsra. „Nico már most erősebb, mint tavaly volt, hiszen már tudja, milyen, amikor az ember a világbajnoki címért harcol” – mondta a Williams és a McLaren egykori pilótája.

„Rosberg első alkalommal került reflektorfénybe, az elvárások pedig magasak voltak vele szemben. Sok versenyző – köztük én is – személyesen átélte ezt. Ha jó autód van, könnyű azt gondolni, hogy a győzelem egyszerű dolog, de nem az. Nagyon nehéz, főleg akkor, ha a melletted lévő garázsban is egy hihetetlenül gyors fickó foglal helyet” – tette hozzá az az Autosport birminghami show-ján nyilatkozó exversenyző.

Coulthard szerint csapattársával ellentétben Hamilton már nem tud komolyabb fejlődést produkálni, hiszen már most is magas szinten teljesít. „Nem tudom, hogyan lehetne még jobb, hiszen elképesztő teljesítményt nyújt. Pályafutása során négyszer küzdött a világbajnoki címért, ebből kétszer sikerrel vette az akadályt. Ráadásul sokkal érettebb személyiség, mint a karrierje kezdetén volt. Nico viszont megtapasztalta a mélységeket és magasságokat, sikereket és kudarcokat éppúgy, mint az emberek haragját. Amiatt kárhoztatták, amit a pályán tett, olyan helyzetbe került, ahová egyik pilóta sem szeretne. De ezek a dolgok erősebb és jobb kihívóvá tették őt 2015-re” – zárta gondolatait a skót.

További tartalmak