Musorujsag
Élő Eredmények

Kovács Sarolta hatodik a fedettpályás idénynyitón

mti
Kovács Sarolta hatodikként zárta az öttusázók budapesti fedettpályás idénynyitó versenyét, ezzel a magyarok közül ő végzett a legjobb helyen. Győzött a fehérorosz Volha Papus.

A címvédőként rajthoz állt, 2011-ben világbajnoki ezüstérmes Kovács a vívásban ötödik lett, majd az úszás megnyerése után összetettben az élre került. A lovaglásban a 44 fős mezőnyben két verőhibával a 29. helyet szerezte meg, de nem szedett össze jelentős ponthátrányt, így a záró – futásból és lövészetből álló – kombinált számnak a fehérorosz Tatjana Jelizarovával együtt elsőként vághatott neki. Az első sorozat lövészetet szinte egyszerre teljesítették és futásban Kovács tapadt Jelizarovára. A folytatásban azonban ellenfele jobb volt, a magyar öttusázó hátránya fokozatosan nőtt. Végül a 12. helyről rajtoló Papus haladt át elsőként a célvonalon, Kovács a futamában ötödik lett, ám mivel az első futam győztese jobb eredményt ért el nála, a hatodik helyet szerezte meg.  A szintén válogatott Alekszejev Tamara, aki megnyerte a lovaglást, a kombinált számban már nem állt rajthoz, mert addigra belázasodott. A szombati versenyben 12 ország öttusázói vettek részt.

Kovács Sarolta - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Kovács Sarolta – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A Peridot fedettpályás bajnokság eredményei:
1. Volha Papus (fehérorosz) 1361 pont
2. Tatjana Jelizarova (fehérorosz) 1361
3. Natalya Coyle (ír) 1352
…6. Kovács Sarolta 1328

Vasárnap a férfiak versenyét rendezik a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, a mellette lévő uszodában, a Nemzeti Lovardában és a Syma-csarnokban.

További tartalmak