Musorujsag
Élő Eredmények

Megtérülhet a Dárdaiért a Herthának fizetett százmillió

Blikk/telesport.hu
A Magyar Labdarúgó Szövetség csaknem 100 millió forintot fizetett azért, hogy Dárdai Pál idén november 30-ig a válogatott szövetségi kapitánya lehessen. Bár az összeg első hallásra soknak tűnik, bőségesen megtérülhet – olvasható a Blikk hétfői számában.

A napilap szerint a szakember munkaadója, a Hertha BSC a hat Európa-bajnoki selejtezőért mérkőzésenként 50 ezer eurót (15,9 millió forint) kap cserébe azért, hogy Dárdait elengedi a nemzeti csapathoz.

„Ez az összeg nevetségesen alacsony, ha azt nézzük, hogy egy Hertha-szintű Bundesliga-klubnak több tízmillió eurós a büdzséje – mondta a Blikknek Szabados Gábor sportközgazdász. – A magyar futballnak égető szüksége van az Eb-részvételre, ha sikerül a kvalifikáció, ez a százmillió bőségesen megtérül. A focinkra irányulna a figyelem, nőne a szponzorok adakozó kedve, nem is beszélve a televíziós bevételekről, és akár még az NB I-es meccsek nézőszáma is emelkedhet. Ráadásul az európai szövetség bőségesen honorálja a részt vevő csapatokat, ha a válogatott Dárdaival eljutna Franciaországba, többszörösen jönne vissza a kifizetett pénz.”

Dárdai Pál edzést vezényel a magyar labdarúgó-válogatottnak - MTI Fotó: Illyés Tibor Dárdai Pál edzést vezényel a magyar labdarúgó-válogatottnak – MTI Fotó: Illyés Tibor

Az MLSZ-nél is úgy gondolják, hogy megérte kifizetni az összeget.

„A közvélemény letette a voksát Dárdai Pál mellett, aki tavaly ősszel új szellemiséget hozott a válogatotthoz – nyilatkozta a bulvárlapban Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. – Korrekt szerződést kötöttünk, szerény elszámolásban állapodtak meg a felek, amely mind a Hertha, mind a szövetség gazdálkodásában elhanyagolható jelentőségű. Dárdai elengedése sokoldalú együttműködés része, a kapitány közreműködésével a berlini klub megosztja velünk tapasztalatait, legyen szó az utánpótlásnevelésről vagy az edzőképzésről.”

További tartalmak