Musorujsag
Élő Eredmények

Fogadalmat tettek a 12. téli EYOF-ra utazó maygar sportolók

MTI
Letette esküjét szerdán az a 13 magyar sportoló, aki részt vesz a vasárnap kezdődő 12. téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF).

A fogadalomtétel szövegét Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, korábbi négyszeres téli olimpikon mondta el a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) székházában megtartott ünnepi rendezvényen.

Szabó Bence főtitkár köszöntőjében azt mondta, a MOB a téli sportokra is odafigyel.

„Az elvárásaink most nem ugyanolyanok, mint a nyári olimpiai fesztiválok esetében, így mi már akkor elégedettek leszünk, ha mindenki a legjobbját éri el” – tette hozzá a főtitkár, aki sportszerű magatartást, doppingmentes versenyzést kért a sportolóktól.

Simicskó István sportért felelős államtitkár sikeres szereplést kívánt a magyar fiataloknak.

A január 25. és 30. között sorra kerülő eseménynek az ausztriai Vorarlberg tartomány, valamint Liechtenstein ad otthont. Az 1991-ben Jacques Rogge korábbi NOB-elnök által életre hívott verseny történetében most először fordul elő, hogy két ország kapta meg a rendezés jogát.

A 12. téli EYOF-on 45 nemzet 950 versenyzője vesz részt, a 15-18 éves fiatalok nyolc sportág 28 versenyszámában mérik össze tudásukat. Magyarországról 20 fős – nyolc fiú és öt lány versenyzőből, hat kísérőből, valamint egy műkorcsolyabíróból álló – delegáció utazik.

A 13 fős versenyzői csapatban kilencen képviselik a sísportot, Benedek Patrik, Nagy Bence és Szőllős Barnabás Ábrahám alpesi síben, Veres Mirella és Herneczky Áron biatlonban, Gyallai Soma és Bodnár Gina sífutásban, Vörös Virág és Kelemen Péter pedig síugrásban indul. Mellettük Borovoj Alexander és Medgyesi Fruzsina műkorcsolyában, Fehér Zsófia és Szász Csongor Ármin pedig hódeszkában méreti meg magát.

A téli EYOF-okon Magyarország eddig hét arany-, négy ezüst- és négy bronzérmet gyűjtött, a 15 dobogós helyezésből tízet rövidpályás gyorskorcsolyában, négyet műkorcsolyában, egyet pedig jégtáncban ért el. Hasonló eseményen a magyar fiatalok legutóbb 2005-ben, Montheyben szereztek érmet. Most rontja a kilátásaikat, hogy a legsikeresebb magyar téli sportág, a rövidpályás gyorskorcsolya ezúttal nem került be a programba.

 

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="254956"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2015/01/D__YT20150121002-1024x655.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak