Musorujsag
Élő Eredmények

Lauda: A Red Bull erős lehet, a Ferrari sötét ló

Autosport
A Mercedes tanácsadója, Niki Lauda úgy véli, a Red Bull csökkentheti lemaradását és idén komolyabb kihívója lehet a német alakulatnak, mint volt az előző évadban. A háromszoros világbajnok a Ferrariról is beszélt – véleménye szerint 2015-ben ez a csapat lehet a sötét ló.
Niki Lauda (Fotó: Moy / XPB Images) Niki Lauda (Fotó: Moy / XPB Images)

A német alakulat tavaly 16 futamgyőzelmével magabiztosan hódította el az egyéni és a konstruktőri világbajnoki címet. A szezon során a Red Bull pilótája, Daniel Ricciardo volt az egyetlen, aki a Mercedes versenyzőin kívül győzni tudott; az ausztrál háromszor diadalmaskodott. Niki Lauda, a stuttgartiak F1-es csapatának tanácsadója magabiztosan várja az új évadot, de arra számít, hogy a bikások ezúttal komolyabb kihívóvá lépnek elő.

„Biztos, hogy a Red Bull nagyon erős lesz. A kérdés csak az, hogy mennyire lesznek közel hozzánk” – nyilatkozta az Autosportnak. „A Ferrariról viszont jelenleg túl kevés információ áll rendelkezésünkre, a McLaren-Honda pedig valószínűleg nehéz év előtt áll.”

Noha egy kiskapu miatt a Forma-1-ben érdekelt gyártóknak – meghatározott keretek között – lehetőségük lesz arra, hogy a szezonnyitó után is fejlesszék erőforrásaikat, Lauda nem aggódik, hogy riválisaik ennek köszönhetően sokkal közelebb kerülnek a címvédőhöz. „A Mercedes nyilvánvalóan nagyon jó helyzetben van, ennek ellenére nekünk is javulnunk kell, mint mindenki másnak.”

„Azt mondanám, várjunk legalább három versenyt, mielőtt a mezőny tényleges teljesítményét megítélhetnénk. Brackley-ben és Brixworth-ben mindenki rendkívül elfoglalt mostanában. Természetesen ez megszokott ilyenkor és minden a tervek szerint halad” – zárta gondolatait a háromszoros világbajnok.

További tartalmak