Musorujsag
Élő Eredmények

A Mercedes még erősebb lesz?

Autosport
Ismét nehéz dolga lesz annak, aki le akarja győzni a Mercedest, lévén a címvédő alakulat sem tétlenkedett a téli hónapokban – figyelmeztetik ellenfeleiket a stuttgartiak partnerei. Elmondásuk szerint a németek egy, a korábbinál is erősebb motorral készülnek.
Nico Rosberg a 2014-es Mercedesszel( Fotó:  Batchelor / XPB Images) Nico Rosberg a 2014-es Mercedesszel( Fotó: Batchelor / XPB Images)

Vasárnap kezdetét veszi a 2015-ös tesztidény, azaz hamarosan kiderül, milyen előrelépéseket tettek a Forma-1-ben érdekelt motorkészítők a tavalyi versenyévad vége óta. A legtöbb gyártó ugyanazzal a céllal vág neki a felkészülési időszaknak: szeretnék csökkenteni lemaradásukat a 2014-es évet uraló Mercedesszel szemben. Az ellenfeleknek azonban nehéz dolguk lesz, hiszen a címvédő sem tétlenkedett az elmúlt hetekben: a Mercedes partnereinek képviselői elmondták, a címvédő is javított hajtóegységein – egyes pletykák szerint az új motor 50 lóerővel is jobb lehet elődjénél.

A Force India technikai igazgatójának, Andrew Greennek nincsenek kétségei afelől, hogy a Mercedes a tavalyinál is jobb hajtóegységekkel vág majd neki az évadnak, sőt nemrég azt is elmondta, hogy a németek motorjai a szezon során még erősebbé válhatnak. „A rendelkezésünkre álló adatokból megállapítható, hogy nagyon sokat fejlődtek a tavalyi év óta” – mondta a szakember az Autosport egyik munkatársának. „Szerintem a szezon közepén is lesz egy előrelépés – most már mindannyian nagyon izgatottan vagyunk emiatt” – folytatja.

A Lotus csak idén kezdi együttműködését a Mercedesszel, az istálló ügyvezetője, Matthew Carter viszont kollégájához hasonlóan izgatottan várja az új erőforrás debütálását. A szakember az E23-asról készült első képek bemutatása kapcsán elmondta, a csapattagokat már most lenyűgözte az új munkakapcsolat, és biztosra veszik, hogy a váltás sokat segít majd istállójának. Carter tudja, hogy korábbi partnere, azaz a Renault, valamint a Ferrari is komoly fejlesztésekkel készül a szezonra, de úgy véli, továbbra is a Mercedes lesz az elsőszámú esélyes, hiszen ők is javítottak erőforrásaikon, előnyük tehát megmaradhat – mások szerint az is előfordulhat, hogy még tovább nő.

„A Mercedes érkezése tényleg hatalmas lehetőség a csapatunk számára” – mondja a Lotus ügyvezetője. „Nem tudjuk, hogy milyen lesz a Honda, a Renault és a Ferrari viszont biztos számításba veszi azt, hogy az év későbbi szakaszában végezzen el néhány módosítást, tehát ezek nem azonnal érkeznek majd meg. Ezzel előnybe kerülhetünk a szezon elején” – utal arra a kiskapura, melynek értelmében a királykategóriában érdekelt gyártók a szezonnyitó után is módosíthatnak erőforrásaikon, persze a szabályokban foglalt kereteken belül.

További tartalmak