Musorujsag
Élő Eredmények

Új festést kap a Sauber is?

Motorsport.com
A legfrissebb találgatások szerint új színösszeállítással vághat neki a Sauber-istálló a 2015-ös szezonnak. A svájciakról ugyanakkor ismét azt írják, pénzügyi nehézségeik bizonytalanná teszi jövőjüket.
Marcus Ericsson - Sauber F1 Team (Fotó:  Charniaux / XPB Images) Marcus Ericsson – Sauber F1 Team (Fotó: Charniaux / XPB Images)

A Mercedes a korábbi pletykák szerint krómszínre vált, a McLaren-Honda új fényezéséről továbbra is csak találgathatunk, a Force India viszont már biztosan teljesen új, szürke-narancs külsőt kap 2015-re. És könnyen lehet, hogy a kívülről megújuló csapatok táborához csatlakozik a Sauber is.

Az Universo című portugál nyelvű lap szerint ugyanis az elmúlt két évben grafitszürke autóval versenyző hinwiliek is váltanak: mégpedig kék-sárga színkombinációra. A választás nem véletlen: a csapattal múlt év végén szerződést kötő Felipe Nasr ugyanis hozza magával az említett színeket használó Banco do Brasilt szponzorként. A cég logója Nasr korábbi GP2-es csapatának, a Carlinnak az autóján is feltűnt, s ezen gép szintén kék-sárga színekben pompázott – hasonló külsőt jósolnak most az új C34-esnek is.

A váltás nem lenne meglepetés a Sauber részéről. Az istálló 2014-ben története leggyengébb szezonját futotta, s miután pontok nélkül, a tabella utolsó előtti helyén zárt, komoly bónuszpénzektől esett el. Az amúgy is évek óta nehéz helyzetben lévő csapat versenyzőválasztásában részben ez is szerepet játszott: Marcus Ericsson a hírek szerint évi 16 millió eurót hoz a házhoz, míg a brazil Nasr is új támogatóval erősítette őket. „A jelenlegi gazdasági helyzetben a privát csapatoknak figyelembe kell venniük bizonyos anyagi szempontokat is” – érvelt döntésük mellett a csapatfőnök, Monisha Kaltenborn még tavaly.

Az Universo szerint azonban még ezzel sem biztosították be jövőjüket. A lap úgy tudja, a svájciaknak még az új autó fejlesztését is le kellett állítani egy időre, hogy kijöjjenek pénzükből, a Ferraritól pedig állítólag csak szombaton kapják meg új motorjukat, ami még jerezi indulásukat is veszélybe sodorhatja.

A Sauber ugyanakkor már ismertette jerezi tesztbeosztását, s noha autója bemutatójának időpontját még nem erősítette meg, várhatóan ott lesznek Spanyolországban. „Dolgozunk az utón, hogy készen legyünk az első, jerezi tesztre” – idézte az említett lap az istálló szóvivőjét, aki a csapat anyagi problémáival kapcsolatban azonban nem kívánt nyilatkozni. „A csapat nem beszél a nyilvánosság előtt gazdasági kérdésekről” – mondta.

Nehézségek ide vagy oda, az istálló svéd versenyzője, Marcus Ericsson bízik benne, hogy idén erősebb szezont futnak, mint egy éve. „2014 kiábrándító volt, ez nem is kérdés, de mindenki készen áll a visszavágásra, és mindenki bizonyítani akarja, hogy képes jó munkát végezni” – fogalmazott a hazájában nemrég az év versenyzőjének választott Ericsson.

Felipe Nasr, a GP2-es Carlin-csapat kék-sárga autójában (Fotó: Photo4 / XPB Images) Felipe Nasr, a GP2-es Carlin-csapat kék-sárga autójában (Fotó: Photo4 / XPB Images)

További tartalmak