Musorujsag
Élő Eredmények

A Red Bull és a Lotus is késésben van?

Omnicorse, Turun Sanomat
Olasz sajtóértesülés szerint a Red Bull 2015-ös versenyautója nem tudta teljesíteni a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjeit, a csapatnak tehát egyre kevesebb ideje marad arra, hogy felkészüljön a vasárnap kezdődő jerezi tesztre. Állítólag a Lotusnak is igyekeznie kell.
A 2014-es Red Bull szárnya (Fotó: Batchelor / XPB Images) A 2014-es Red Bull szárnya (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Az már korábban egyértelművé vált, hogy sem a Marussia, sem a szintén anyagi gondokkal küzdő Caterham nem tud részt venni a szezon első tesztsorozatán, a napokban pedig az is kiderült, hogy a Force India is kihagyja a vasárnap kezdődő gyakorlást. Az indiai egylet a hivatalos indoklás szerint azért marad távol a teszttől, mert nem bírta befejezni 2015-ös versenygépét, a tavalyival pedig nem tudna hasznos munkát végezni – és nem mellesleg így nagyjából fél millió fontot is megtakarít.

Kedden kiderült, hogy a Red Bullnak is igyekeznie kell, hiszen a 2015-ös autó még nem készült el teljesen – ezt a csapatvezető is megerősítette. A bikások szóvivője azonban igyekezett mindenkit megnyugtatni: elmondta attól nem kell tartani, hogy a Red Bull nem tud részt venni a jerezi gyakorláson. Az Omnicorse információi szerint azonban az istállónak egyre nehezebb dolga lesz, hiszen az RB11-es megbukott az FIA töréstesztjein, a jelenlegi előírások szerint pedig csak azok a csapatok vehetnek részt a gyakorláson, melyek teljesítették az említett teszteket.

„Úgy tűnik, az RB11-eshez egy nagyon rövid orrkúpot terveztek, ami nem ment át a Nemzetközi Automobil Szövetség töréstesztjén” – olvasható az olasz lap legutóbbi cikkében. A szerző itt megjegyezi, hogy a kérdéses elem módosítása nem jelent komolyabb nehézséget a többszörös világbajnok istállónak, az idő azonban egyre jobban szorítja a dolgozókat, hiszen vasárnap reggel kezdetét veszi a 2015-ös felkészülési időszak.

A finn Turun Sanomat információi szerint a Lotusnak is igyekeznie kell, mégpedig az egyik beszállító késése miatt. Az arany-feketék a szénszál-beszállító miatt csúszhatnak; a lap úgy tudja, az autó első monocoque-ja pénteken készült el, a dolgozóknak tehát nagyon kevés idejük maradt arra, hogy az említett váz köré kész autót építsenek. A beszámoló szerint a csapat ennek ellenére sem marad távol a spanyolországi gyakorlástól, ott azonban több 2014-es alkatrészt is felszerel versenygépére, azaz „valódi 2015-ös autója” csak a barcelonai teszten debütál majd.

További tartalmak