Musorujsag
Élő Eredmények

Katar bejutott a döntőbe

MTI
A házigazdák válogatottja a lengyeleket legyőzve bejutott a katari olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokság vasárnapi döntőjébe.

A házigazdák válogatottja a lengyeleket legyőzve bejutott a katari olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokság vasárnapi döntőjébe.

Ázsiai együttes vb-n nem hogy fináléban, de még elődöntőben sem szerepelt eddig. A vb-k 1938 óta íródó történetében mostanáig csak európai válogatott szerzett érmet.

A pénteki első elődöntőben eleinte fej fej mellett haladt a két csapat, majd a szünet előtti hajrában a katari együttes meglépett. A második félidőben a lengyelek futottak az eredmény után, de nem tudtak egyenlíteni.

A katari válogatottban a hazaiak mellett honosított spanyol, francia, bosnyák, montenegrói és kubai játékosok szerepelnek, kapitányuk pedig a spanyolokkal két éve vb-címet nyert Valero Rivera.

Valero Rivera – Fotó: EPA/Robert Ghement

A másik ágon a címvédő spanyolok az olimpiai és Európa-bajnok franciákkal találkoznak.

Az 5. helyért a horvátok a legutóbbi vb-n és kontinensviadalon ezüstérmes dánokkal csapnak össze, mivel utóbbiak legyőzték a selejtezőben a magyarokat kiejtő szlovénokat.

Eredmények:

elődöntő:

Katar-Lengyelország 31-29 (16-13)

később:

Franciaország-Spanyolország 19.00

az 5-8. helyért:

Dánia-Szlovénia 36-33 (19-15)

korábban:

Horvátország-Németország 28-23 (13-11)

A vb-győztes kijut a 2016-os riói olimpiára, a második, harmadik és negyedik helyezett olimpiai selejtezőt rendezhet, amelyen  részt vehet a mostani torna ötödik, hatodik és hetedik helyezettje is, feltéve, hogy előzőleg nem szerez majd olimpiai kvótát a jövő januári Eb-n, illetve Katar esetében az idén októberben esedékes ázsiai kvalifikációs tornán.

További tartalmak