Musorujsag
Élő Eredmények

Menedzsere szerint Räikkönen 2015 után is maradhat a Ferrarinál

Motorsport.com
Menedzsere szerint 2015 után is a Ferrari versenyzője maradhat Kimi Räikkönen. Steve Robertson úgy véli, védence és Sebastian Vettel párosa ideális a Scuderia számára.
Kimi Räikkönen (Fotó: Ferrari) Kimi Räikkönen (Fotó: Ferrari)

Ma délben mutatja be 2015-ös autóját a Ferrari. A csapattal tavalyi visszatérése után Kimi Räikkönen immáron második szezonját kezdi meg – abban a reményben, hogy az SF15-T jobban kedvez majd vezetési stílusának, mint a 2014-es modell, mellyel végigszenvedte az idényt. Mindez nem csupán a jó eredmények, de 2007 bajnokának motivációja szempontjából is fontos lenne, ugyanis egy jó szezon akár meg is hosszabbíthatná a mezőny legidősebb versenyzőjének pályafutását.

Räikkönen szerződése 2015 végéig érvényes a Scuderiával, és bár már tavaly számos találgatás látott napvilágot arról, ki ül majd a helyére ezután, Steve Robertson, a finn menedzsere most a Turun Sanomatnak elmondta, jó esélyt lát a hosszabbításra. „Mindenekelőtt élveznie kell a versenyzést. Ha jól megy neki, és úgy érzi, minden jól működik, a lelkesedése átragad az egész csapatra. És ha ez megtörténik, szerintem Kimi még tovább maradhat” – mondta Robertson.

Persze a jó teljesítmény nem csak Räikkönen szempontjából fontos tényező a folytatáshoz. A „Jégember” szerződésében foglalt kitétel kétoldalú opciót kínál a 2016-os hosszabbításra, így ahhoz, hogy a versenyző maradhasson Maranellóban, főnökeit is meg kell győznie arról, érdemes megtartani őt.

Räikkönen tavaly súlyos vereséget szenvedett házon belül Fernando Alonsótól – idén egy másik bajnok, Sebastian Vettel mellett kell bizonyítania. Roberson szerint védence és a négyszeres bajnok jól megértik majd egymást – és csapatukra is jó hatással lesz. „Karrierje elején Sebastian Kimivel együtt utazgatott, itt kezdődött az ő kapcsolatuk. Sebastian tudja, Kimi mennyire egyenes ember, így fenntartások nélkül bízhat benne. Úgy tűnik, sokban hasonlítanak. Időnként lehetséges a motorsportban, hogy két versenyző jó barát legyen, miközben szoros csatát vív egymással. Szerintem a csapat most jó irányt vett: Sebastian és Kimi a megfelelő kombináció számukra” – fogalmazott a menedzser.

További tartalmak