Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton ma már nem gurul pályára, Wehrlein helyettesíti

Mercedes
Nem érzi jól magát, így kénytelen kihagyni az első tesztnap hátralévő részét a Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton. A világbajnoki címvédő helyét az a Pascal Wehrlein veszi át a délutáni órákban, aki az eredeti tervek szerint a Force Indiával teljesítette volna a napot.
Lewis Hamilton (Fotó: Charniaux / XPB Images) Lewis Hamilton (Fotó: Charniaux / XPB Images)

A Mercedes már a múlt héten bejelentette, hogy Barcelonában a kétszeres világbajnok kezdi a munkát, két órával a gyakorlás startja után azonban módosítania kellett programján, miután Hamilton 11 kör megtétele után rosszullétre panaszkodott. A csapat közösségi oldalán jelentette be, hogy a brit pilóta nem tudja folytatni a körözgetést, helyét pedig az egylet hivatalos tesztpilótája, Pascal Wehrlein veszi át.

Ezzel nemcsak a csapat programja módosul, hanem a 20 éves német tehetségé is, ő ugyanis a Force Indiával vágott neki a körözgetésnek – két óra alatt 10 kört tett meg az indiaiak 2014-es autójával, a teszt elején pedig az eredménylistát is vezette – délután azonban át kell ülnie a Mercedes versenygépébe. A Force India egyelőre nem közölte kivel pótolja Wehrleint, ha a délutáni órákban is folytatja a körözgetést.

Wehrleinnek nem lesz ismeretlen a címvédő alakulat: az elmúlt hetekben, hónapokban rengeteg időt töltött a csapat szimulátorában, a szezon második felében pedig pályára vihette egyik korábbi Forma-1-es autóját, majd az abu-dzabi teszten a 2014-es modellt is pályára vihette. A Német Túraautó Bajnokságban edződő tehetség az idei versenygépet eddig még nem vezette, a 2015-ös Mercedesszel tehát Barcelonában léphet először pályára.

Hamilton állapotáról a csapat még nem közölt információkat – hivatalos közleményükben mindössze annyit árultak el, hogy a brit pilóta nem érzi jól magát, ezért nem folytatja a körözgetést. Ő az eredeti tervek szerint szombaton ülhet ismét autóba. Holnap csapattársa, Nico Rosberg (aki a Sky Sports információi szerint már jelen van a teszt helyszínén, az istálló azonban mégsem őt ültette a márkatárs helyére) gurulhat majd pályára.

További tartalmak