Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: A Manor készül Ausztráliára, Stevens lesz az egyik versenyző

Manor
A Manor (korábban Marussia) szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy részt kíván venni a 2015-ös Ausztrál Nagydíjon. A csapat közleményében egyik versenyzőjét is megnevezte: ha autóik elkészülnek a startig, az egyiket Will Stevens vezetheti.
Will Stevens (Fotó: Batchelor / XPB Images) Will Stevens 2014-ben, a Marussia tesztpilótájaként (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Az elmúlt hetekben több pozitív hír is érkezett a csapat háza tájáról: múlt csütörtökön megszűnt az alakulat ellen tavaly októberben indított csődeljárás, majd a Ferrari csapatvezetője, Maurizio Arrivabene a barcelonai teszt helyszínén elmondta, szóban már megegyezett a vezetőkkel, azaz a csapat 2015-ben is a vörösök erőforrásait használhatja (igaz csak a tavalyi konstrukciót). Ma a Manor adott ki egy hivatalos közleményt, melyben egyértelművé tette, hogy gőzerővel készül a 2015-ös Forma-1-es szezon első megmérettetésére.

A kommüniké szövege szerint a Manor „óriási léptekkel halad” célja elérése felé: versenygépüket Dinningtonban készítik fel. Arról egyelőre nem esett szó, hogy egy teljesen új konstrukcióról van szó, avagy a Marussia 2014-es versenygépének átalakított változatáról, ami a módosításoknak köszönhetően megfelel a 2015-ös technikai előírásoknak. Kiderült, hogy a csapat már a szállítást is elkezdte megszervezni, hiszen nem akar lemaradni a 2015-ös szezon első versenyéről; a tervek szerint március 6-án veszik az irányt Ausztrália felé.

Az istálló közleményében első versenyzőjét is ismertette. A vezetők választása Will Stevensre esett, aki 2014 végén már dolgozott az alakulattal (a Marussia tesztpilótája volt, az istálló csődjéig), sőt versenytapasztalatokat is szerezhetett, hiszen a Caterham pilótájaként részt vett az Abu-dzabi Nagydíjon. A Manor bemutatásakor kihangsúlyozta, hogy a múltban is elkötelezett volt a fiatal tehetségek támogatása iránt (az egylet neve elsősorban a kisebb kategóriákból ismert, itt pedig olyan neveket versenyeztetett, mint Lewis Hamilton, vagy Kimi Räikkönen), így örömmel állapodott meg a 23 éves brit pilótával, aki korábban a Forma-Renault csúcskategóriájában bizonyított.

„Nagyon izgalmas látni, hogy minden kezd összeállni a Manornál, miután a csapat hihetetlen erőket mozgósított meg a fennmaradásáért. Ez nem lett volna lehetséges, ha nem kapunk ekkora támogatást a beszállítóktól, valamint a sportág résztvevőitől, de főként nem e fantasztikus csapat dolgozói nélkül, akik éjt nappallá téve dolgoznak, hogy készen legyünk Melbourne-ig. Köszönöm a csapatnak, hogy bíznak bennem, és már alig várom, hogy lássam a munkánk eredményét a rajtrácson két hét múlva.”mondta Stevens, kink csapattársát az egylet „több részlettel együtt hamarosan ismertetni fogja, hiszen az idő egyre csak fogy a szezon kezdetéig”.

További tartalmak