Musorujsag
Élő Eredmények

Idén is megrendezik a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját

mti
Jövő héten csütörtöktől szombatig hatodszor rendezik meg a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája labdarúgótornát Budapesten.

A több mint húszéves múltra visszatekintő sportrendezvényt Magyarországon, Erdélyben, Felvidéken és Kárpátalján élő magyar egyetemisták hozták létre. A tornán a Kárpát-medence legjobb egyetemista futsalcsapatai mérkőznek meg egymással – derül ki a szervezők közleményéből.

Idén a résztvevők között több újonc is felbukkan, először vesznek részt az eseményen a Brassói Transilvania Egyetem, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói. A címvédő és háromszoros győztes Sepsiszentgyörgy csapata szintén indul, míg Kolozsvárról két együttes is harcba száll majd. A nevezők között van a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem, a Csiki Sapienta, Révkomáromból a Selye János Egyetem, Szabadkáról a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Beregszászról pedig a II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola. A magyarországi csapatok közül a Pécsi Tudományegyetem, a gödöllői Szent István Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Corvinus, a BME és az ELTE futsalosai indulnak a KEK-en.

A KEK-hez idén is – miként az elmúlt években – kapcsolódik karitatív kezdeményezés: ezúttal a nehéz sorsú erdélyi gyerekeket gondozó tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi központ számára gyűjtenek a szervezők sportfelszereléseket. A programot ismét a egyetemi és főiskolai cheerleader (pompomlány) bajnokság színesíti, melyre a futsal döntő előtt kerül sor. Az esemény fővédnökei között van Nyilasi Tibor, a Ferencváros legendás labdarúgója és Tarlós István főpolgármester.

További tartalmak