Musorujsag
Élő Eredmények

A csoportelsőségért játszik a Győr

MTI
A címvédő Győri Audi ETO KC a csoportelsőségért száll harcba szombaton Larvikban a női kézilabda Bajnokok Ligájában, s a Balatonfüredre is nagyon nehéz meccs vár a német Melsungen ellen a férfi EHF Kupában.

Az utóbbi két kiírásban győztes győriek február elsején hazai környezetben 26-25-re kikaptak a norvégoktól. Az ETO tulajdonképpen akkor találkozott először a kontinens élmezőnyéhez tartozó riválissal azt követően, hogy több játékosa súlyos sérülést szenvedett, a várandós Katrine Lunde és Görbicz Anita pedig ugyancsak kivált a csapatból. Az újjáalakított magyar bajnok akkor még „nem állt össze”, azóta viszont újra remek teljesítményt nyújt, ráadásul frissen igazolt norvég kapusa, a kétszeres olimpiai bajnok Kari Aalvik Grimsbö is képes már jól együttműködni a védelemmel.

Győri Audi ETO KC - MTI Fotó: Kovács Anikó Győri Audi ETO KC – MTI Fotó: Kovács Anikó

Amennyiben a már biztos negyeddöntős magyar csapat legalább két góllal nyer Larvikban, vagy eggyel, de 26 gólnál többet dob, akkor jó eséllyel csoportelsőként zár, és a folytatásban majd a másik csoport negyedik helyezettjével kerül szembe. A csoportmásodik a másik hatos harmadikját kapja.

A Balatonfüred két forduló alatt csupán egy pontot szerzett a férfi EHF Kupa D csoportjában, a múlt héten a svéd Eskilstuna otthonában játszott döntetlent, ám a nyitó körben fájó, 31-19-es vereséget szenvedett a horvát Nexétől. Mivel a kvartettből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe, a magyar csapatnak most mindenképpen pontot, pontokat kellene gyűjtenie a Bundesligában hatodik Melsungen ellen. Egy újabb hazai (ez a veszprémi csarnokot jelenti) vereséggel nagyon távol kerülne a továbbjutás. A fürediek nincsenek jó formában, szerdán otthon kaptak ki a Csurgótól az NB I-ben.

A hétvégi program:
Női BL, középdöntő, 2. csoport, 4. forduló:
Larvik (norvég)-Győri Audi ETO KC, szombat 18.30
Baia Mare (román)-Sävehof (svéd), Nagybánya, vasárnap 16.30
Metz (francia)-Viborg (dán), vasárnap 16.50

Az állás: 1. (és már negyeddöntős) Larvik 14 pont, 2. (és már negyeddöntős) Győr 12, 3. Viborg 5, 4. Metz 4 (178-181), 5. Baia Mare 4 (173-195), 6. Sävehof 3
A csoportból az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

Férfi EHF Kupa, D csoport, 3. forduló:
Balatonfüred-Melsungen (német), Veszprém, szombat 14.15
Nexe (horvát)-Eskilstuna (svéd), Nekcse, szombat 19.00

Az állás: 1. Melsungen 4 pont, 2. Nexe 2, 3. Eskilstuna 1 (51-55), 4. Balatonfüred 1 (43-55)

A csoportból az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.

További tartalmak