Musorujsag
Élő Eredmények

Ferrari: Räikkönen látja a javulást és Vettel is boldog

Formula-1.com
Teljesítette a felkészülési időszakra kitűzött céljait a Ferrari és a versenyautó is jobbnak tűnik elődjénél – jelentette ki a vörösök Forma-1-es alakulatának vezetője, Maurizio Arrivabene. Legutóbb a technikai igazgató, James Allison is pozitívan nyilatkozott.
Kimi Räikkönen (Fotó: Price / XPB Images) Kimi Räikkönen (Fotó: Price / XPB Images)

Eseménydús heteken, hónapokon van túl az olasz gyár: 2014-ben a Forma-1-es alakulat a vártnál gyengébben teljesített, ennek hatására pedig kezdetét vette egy komolyabb szerkezeti átalakítás; több szakember is távozott, illetve sokaknak távozniuk kellett. Többek között a csapatvezetői székbe is egy – a saját posztján – új szakember ült, Maurizio Arrivabene személyében. A csalódást keltő 2014-es évad után az új szezonra való felkészülés már biztató volt a Ferrari számára.

„Az SF15-T [a 2015-ös autó] úgy viselkedik, ahogy vártuk” – idézi a csapatvezető szavait a Forma-1 hivatalos oldala. „Kimi Räikkönen, aki a tavalyi autót is vezette, látja a javulást, és Sebastian Vettel is boldog. Most azt mondom, hogy elértük a céljainkat, de a folytatásban is két lábbal kell állnunk a földön, mert nagyon jól tudjuk, hogy a többi csapat sem alszik” – folytatja Arrivabene, majd az erősorrendről is beszél, legalábbis arról, amire a tesztek alapján következtetni lehet.

„Teljesen egyértelmű, hol tart a Mercedes, de nekünk most saját magunkkal kell foglalkoznunk. Természetesen a szezon ezen szakaszában is van egy tippünk arra vonatkozóan, hol állunk a többiekkel szemben, de azzal is tisztában vagyunk, hogy mindenki más programot teljesített. Természetesen mi is a sajátunkat követtük, erre összpontosítottunk, mégpedig fegyelmezetten, mert azt hiszem, ez a kulcs a sikerhez. Beszéltem a csapattagokkal, és számukra is világossá tettem ezt” – zárja gondolatát a csapatvezető, akit a tavalyi Abu-dzabi Nagydíj után neveztek ki.

A csapat technikai igazgatója, James Allison is pozitívan nyilatkozott a Ferrari felkészüléséről és fejlesztéseiről 12 napos tesztidény leintését követően. „Az utolsó nap volt olyan sima, mint az azt megelőző, de nagyon sok kört és egy versenyszimulációt is teljesítettünk, mégpedig sikeresen. Most ebből már kettő van a zsákban a szezon kezdete előtt. Boldogan hagyjuk el a téli tesztek helyszínét. Elégedettek vagyunk az autó teljesítményével és azzal is, ahogyan ezeket a teszteket végrehajtottuk és magával a csapat működésével is” – mondta a brit szakember.

További tartalmak