Musorujsag
Élő Eredmények

A médiától óvja Mick Schumachert apja menedzsere

F1Reports
Egyesek máris Max Verstappennel állítják párhuzamba a Forma–4-es szerződést kapó Mick Schumachert, főnöke valamint apja menedzsere azonban a nagy érdeklődés veszélyeitől óvná őt.
Mick Schumacher és Frits van Amersfoort (Fotó: vanamersfoortracing.nl) Mick Schumacher és Frits van Amersfoort (Fotó: vanamersfoortracing.nl)

Hétfőn hivatalossá vált, hogy Michael Schumacher 15 esztendős fia, Mick 2015-ben a német Forma–4-es bajnokságban folytatja pályafutását. A már évek óta gokartozó német tehetség annál a holland Van Amersfoort-istállónál versenyez majd, amelynek Forma–3-as csapatában tavaly az F1-be villámléptekkel eljutó Max Verstappen Európa-bajnoki második lett. A holland tehetség mindössze két évvel idősebb Mick Schumachernél, és egyesek máris a Verstappenéhez hasonló gyors előmenetelt jósolnak neki.

Új csapatfőnöke, Frits van Amersfoort szerint ugyanakkor éppen a csapatra irányuló nagy figyelem, és a nagy elvárások nehezíthetik meg az ifjabb Schumacher dolgát. „Max nélkül mi még mindig csak egy holland csapat volnánk. Hirtelen azonban Max csapatává váltunk” – nyilatkozta a De Telegraaf című holland lapnak a csapatfőnök, hozzátéve, hogy istállója így szerzett hírneve is közrejátszott abban, hogy végül szerződést kötöttek Mick Schumacherrel.

A fiatal tehetségre persze elsősorban hétszeres F1-es világbajnok apja miatt irányul nagy figyelem. Márpedig Mick már gokartos sikerei, de mostani szerződésének bejelentése kapcsán is igyekezett kerülni a nyilvánosságot. A 15 éves fiú csak kivételes esetekben nyilatkozik a médiának, apja síbalesete óta pedig családja is fokozottan óvja a privátszféráját. F4-es szereplésével, versenyzői karrierjének fokozatos kibontakozásával viszont mindez egyre nehezebbé válhat számára.

Sabine Kehm, Michael Schumacher menedzsere éppen ezért a svájci Blicknek nyilatkozva máris figyelmeztetett, továbbra sem tolerálják a privát szférájuk megsértését. „Továbbra sem elfogadható semmi olyan beszámoló a médiában, amely túlmegy a puszta sportvonatkozásokon” – jelentette ki. Majd kiemelte: „Mick nem aktív felhasználója a közösségi médiumoknak sem.” Mindezzel egy közelmúltbeli kavarodásra célzott, amikor is valaki álprofilt készített Mick Schumachernek a Twitteren, sokakat megtévesztve ezzel. E fiókot később aztán törölték is.

További tartalmak