Musorujsag
Élő Eredmények

Rutinos versenyzőt akar a Manor, vagy újoncot?

Reuters
Jelenleg sokkal valószínűbbnek tűnik az, hogy egy ígéretes fiatal versenyző lesz Will Stevens csapattársa, mint az, hogy egy rutinos, Forma-1-es tapasztalatokkal már rendelkező pilóta kap lehetőséget – jelezte a Manor sportigazgatója, Graeme Lowdon.
Will Stevens (Fotó: Batchelor / XPB Images) Will Stevens (Fotó: Batchelor / XPB Images)

A tavaly még Marussia néven versenyző kiscsapat szerdán ismertette új befektetőit és közölte a nyilvánossággal, hogy ott lesz a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj helyszínén. Erre az elmúlt hetekben érkező hírek alapján már számítani lehetett, hiszen néhány nap leforgása alatt megszűnt az istálló ellen tavaly indított csődeljárása, kiderült, hogy az egylet a Ferrarival és a McLarennel is folytatja technikai együttműködését és gőzerővel készül az új évadra.

A csapat nemrég azt is bejelentette, hogy az egyik versenyautót Will Stevens vezeti majd, az viszont továbbra is kérdéses, ki lesz a fiatal brit csapattársa. Miután hivatalossá vált Stevens érkezése, többen úgy vélték, a márkatárs egy rutinos versenyző lesz – a nemzetközi sajtóban felmerült például Adrian Sutil neve is – később viszont inkább a fiatal tehetségeket hozták szóba az alakulattal. Néhány lap például arról írt, hogy a McLaren védence, Stoffel Vandoorne, avagy márkatársa, Kevin Magnussen is az esélyesek között van.

Most az istálló sportigazgatója is arról beszélt, valószínűbbnek tűnik az, hogy egy másik fiatalnak adnak lehetőséget, mint az, hogy egy rutinos pilótával kötnek szerződést. „Több gyors, fiatal versenyzővel is felvettük a kapcsolatot. Részletes, előrehaladott tárgyalásokat folytatunk” – mondta Lowdon a Reuters egyik munkatársának. „A Manor mindig támogatta a fiatalokat, és több remek versenyzőnek segített eljutni a rajtrácsra, ezt a mentalitást pedig meg akarjuk őrizni” – folytatja.

„Van néhány igazán gyors, fiatal srác! Mi pedig egy gyors versenyzőt keresünk, akinek a temperamentuma is megfelelő. Továbbá készen kell állnia azokra a kihívásokra, amit egy a mienkhez hasonló visszatérés rejt magában, és az, hogy egy kisebb alakulatnál kell versenyezni. A döntés természetesen nem egyszerű, viszont reméljük, hogy minél gyorsabban sikerül meghoznunk azt” – magyarázza a tapasztalt sportvezető.

További tartalmak