Musorujsag
Élő Eredmények

Nem lesz bojkott a szezonnyitón

Australian Associated Press
Az Ausztrál Nagydíj szervezői nem tulajdonítanak komoly jelentőséget a futam bojkottjáról szóló pletykáknak. A verseny lebonyolításáért felelős cég ügyvezetője, Andrew Westacott nemrég kijelentette, hogy ez a lehetőség szóba sem került a csapatokkal való egyeztetés során.
A 2014-es Ausztrál Nagydíj startja (Fotó: Batchelor / XPB Images) A 2014-es Ausztrál Nagydíj startja (Fotó: Batchelor / XPB Images)

A Sport Bild című német lap információi szerint több csapat is fontolóra vette, hogy bojkottálja a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, ha a McLaren nem szolgál pontosabb információkkal Fernando Alonso barcelonai tesztbalesetéről. Noha a britek már több alkalommal is igyekeztek tisztázni az ütközés körülményeit (szerintük a rendkívül erős szélnek is köze lehetett ahhoz – ez egyébként a pálya ugyanazon szakaszán Carlos Sainznak is megnehezítette a dolgát), még mindig sok a megválaszolatlan kérdés, a nemzetközi sajtóban pedig egyre vadabb feltételezések látnak napvilágot.

Egyesek továbbra is elképzelhetőnek tartják, hogy a becsapódás előtt áramütés érte a spanyol versenyzőt, holott ennek lehetőségét a csapat és az FIA is kizárta, és több szakember is kételkedik abban, hogy hasonló malőr vezetett a bukáshoz. A Bild szerint azonban a csapatokat is aggasztja a kétszeres világbajnok balesete és az, hogy a McLaren kevés információt közölt a nyilvánossággal, így vannak, akik a bojkottól sem riadnak vissza, ha nem kapnak átfogóbb tájékoztatást.

A hírt megjelenése után több portál is átvette, maguk a szervezők azonban nem aggódnak amiatt, hogy néhány csapat valóban hajlandó lenne bojkottálni a jövő héten rendezendő szezonnyitót. „Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a csapatokkal, valamint a Forma-1 és a Nemzetközi Automobil Szövetség képviselőivel, a bojkott pedig, mint lehetőség egészen biztosan nem merült fel, nem esett szól ilyesmiről” – idézi az Australian Associated Press hírügynökség az első futamának rendezéséért felelős Australian GP Corporation nevű cég ügyvezetőjét.

„Az összes csapat elutazik Melbourne-be: a résztvevők természetesen már roppant izgatottan várják az új szezon kezdetét, a szállítmányok pedig már úton vannak a pálya felé. A Forma-1-es személyzet már az Albert Parkban tartózkodik és a közvetítéshez szükséges eszközöket szereli be, ami a mi szempontunkból is fontos, hiszen minden rendszernek tökéletesen kell működnie, négy napig ugyanis mi leszünk az ország figyelmének középpontjában” – zárja gondolatát a szakember.

További tartalmak