Musorujsag
Élő Eredmények

Ocskay szerint a Fehérvár eddigi legjobb EBEL-szezonján van túl

MTI
Noha nem sikerült sporttörténelmet írnia, minden idők legjobb osztrák jégkorongligás (EBEL) szereplésén van túl a Fehérvár AV19 Ocskay Gábor szakosztály-igazgató szerint.

Ocskay az MTI-nek csütörtökön, egy nappal a negyeddöntős búcsú után elmondta: sokan – ő maga is – bíztak benne, hogy sikerül túljutni a Vienna Capitalson.

„Az alapszakaszban vagy a playoff elején nem igazán számít, hogy melyik csapatnak milyen a költségvetése. Az éles meccseken viszont ez már kiütközik. A Bécs minimum a duplájából gazdálkodhat, mint mi” – mondta Ocskay hozzátéve: így is 5-ösre osztályozza a teljes szezont.

„Sokan a 9-10. helyre vártak minket, erre az alapszakaszt a hatodik, a középszakaszt a negyedik helyen zártuk, és volt esélyünk a Vienna ellen is. Persze sajnálom, hogy nem tudtuk kiharcolni az elődöntőbe kerülést, ám így is sok sikerben volt részünk” – fogalmazott.

A szakosztály-igazgató jelezte: sok magyar játékos és sok fiatal tudott hozzátenni az eredményhez, s ez bizakodásra ad okot az áprilisi, krakkói világbajnokság előtt.

„Óriási dicséret jár a csapatnak, a szurkolóknak és a támogatóknak. Az edzői stáb is garancia a hosszú távú sikerekre” – mondta Ocskay.

A Fehérvár a nyolcadik szezonját töltötte az EBEL-ben, és a mostani volt a negyedik alkalom, hogy bekerült a rájátszásba, de mindig a negyeddöntő jelentette a végállomást.

Az együttesre ebben az idényben még egy feladat vár: jövő pénteken és szombaton házigazdaként szerepel majd a Magyar Kupa négyes döntőjében.

Bartalis István  MTI Fotó: Illyés Tibor Bartalis István MTI Fotó: Illyés Tibor

 

További tartalmak